Mostar
15.4.2014. 8:01:46h
Mostar je prljav, a džeparoši i prosjaci nedopustiv problem
Nakon što su u proteklom periodu nastupili na značajnim sajmovima širom Evrope, u Turističkoj zajednici Hercegovačko-neretvanskog kantona (TZ HNK) vrše se brojne pripreme za predstojeću sezonu.
Monika / flickr.com

Nakon što su u proteklom periodu nastupili na značajnim sajmovima širom Evrope, u Turističkoj zajednici Hercegovačko-neretvanskog kantona (TZ HNK) vrše se brojne pripreme za predstojeću sezonu.

Trasiranje staze
Budući da se za vrijeme uskrsnih, ali i prvomajskih praznika osluškuje puls gostiju, kako nam je kazao zamjenik direktora TZ HNK Semir Temim kada je u pitanju Mostar, ali i okolna mjesta, nadaju se pozitivnim rezultatima.

- Do početka sezone ostalo je malo vremena, a posla svakako ima. Trenutno radimo na trasiranju brdsko-biciklističke staze od Rujišta preko Jablanice i Konjica do Glavatičeva, u saradnji s biciklističkim klubovima i nevladinim organizacijama, koja će biti vrlo atraktivna. Taj vid turizma se pokazao vrlo traženim i posljednjih godina je brdski biciklizam doživio ekspanziju. Jednostavno, sve veći broj, pogotovo, mladih ljudi se okreće ka toj atrakciji, uz, naravno, i druge zanimljive sadržaje - priča nam Temim.

Govoreći o turističkoj ponudi Mostara, Temim naglašava kako je nedopustivo da se iz godine u godinu vuku isti problemi, od čistoće grada, neuređenosti parking prostora, "divljih" vodiča, džeparoša, prosjačenja i slično.

Silni problemi
- Mi ćemo, svakako, vrlo brzo organizirati sastanak s nadležnim u Gradskoj upravi, Agenciji Stari Grad, predstavnicima MUP-a i komunalnih preduzeća da sagledamo koje su nam sve mogućnosti kako bismo otklonili sve te silne probleme. Jer, Mostar je jedno od najatraktivnijih turističkih destinacija u Evropi i mi se, zaista, svi trebamo potruditi da od toga budemo imali korist - naglašava on.

Ekološke akcije
Nakon akcije čišćenja zidina oko Starog mosta koja je održana proteklog vikenda u organizaciji "No Limit Union Neretva", Temim kaže da će uslijediti i druge ekološke akcije, odnosno čišćenje korita rijeke Neretve oko Starog mosta, kao i Radobolje te ulica u staroj gradskoj jezgri.

Piše: M. Smajkić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved