Osijek
Tradicionalno
31.1.2017. 12:04:56h
PETARAČKE BUŠE U OSIJEKU
Vesela ekipa od 20ak buša u pratnji tamburaša prošetat će osječkom Tvrđom u 9:00 h, a svi će se prolaznici moći fotografirati, plesati i razgovarati s ovim neobičnim stvorenjima.
objava za medije

Turistička zajednica Baranje, u suradnji s Udrugom Petaračke buše i KUD-om Seljačka sloga provodi promotivne aktivnosti povodom održavanja manifestacije ''Buše u Baranji''.

Riječ je o legendi koja kaže da su momci iz sela svojim strašnim izgledom, odjeveni u ovčju bundu i licima prekrivenim drvenim maskama te bukom koju su stvarali starim zvonima opasanim oko struka, tjerali zimu s prostora Baranje.
Kako bismo ovaj stari baranjski običaj približili svim stanovnicima u okolici Baranje, naše strašne, ali dobroćudne bušare dovodimo u Osijek i to u subotu 4. veljače 2017. godine.
Vesela ekipa od 20ak buša u pratnji tamburaša prošetat će osječkom Tvrđom u 9:00 h, a svi će se prolaznici moći fotografirati, plesati i razgovarati s ovim neobičnim stvorenjima.
Nakon šetnje Tvrđom slijedi vožnja tramvajem u koji su svi dobrodošli uživati u neviđenoj vožnji Osijekom.
Raspored vožnje:
11:00 h  - kretanje iz Remize GPP-a
- Dolazak tramvaja na Trg Ante Starčevića gdje će buše do 12:15 h zabavljati sve građane
12:15 h – polazak s trga: Kolodvor – Zeleno polje – Remiza
Vožnja je za sve besplatna, a uz tramvaj će biti priključena i jedna otvorena prikolica kako bi i usputni prolaznici mogli vidjeti ''Baranjske bušare''.
Pozivamo sve da se pridruže veseloj družini Petaračkih buša u subotu 4. veljače 2017. u Osijeku.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved