Zagreb
hm ;)
14.4.2017. 13:29:01h
MODNO OSVIJEŠTENA BEBA TAPIRA
Obitelj tapira u Zoološkom je vrtu grada Zagreba dobila novog člana. Malu tapiricu krase točke i pruge. Građani joj mogu predložiti ime
objava za medije

Glavna zvijezda u vanjskoj nastambi južnoameričkih nizinskih tapira u Zoološkom je vrtu grada Zagreba majušna ženka rođena prije tri tjedna.

Simpatičnu tapiricu na svijet je donijela sedmogodišnja Adina. Nakon godinu dana iščekivanja koliko traje trudnoća u tapira, prinovi se razveselio i otac Robi. Taj muževni trinaestogodišnjak pažljivo nadzire što se događa u blizini njegove ljubimice.

Beba tapira u Maksimiru odlično napreduje. Iako prvih osam mjeseci siše mlijeko, može je se vidjeti kako pokušava uhvatiti lišće brsta. Time oponaša svoju mamu.

Mnoge djelatnike Vrta oduševila je svojim izgledom. Tijelo joj krase točke i pruge. Naime, ti u modi jako popularni uzorci malim tapirima omogućuju da se bolje uklope u vegetaciju prašume. Stapajući se sa svjetlom i sjenama u prirodi bolje se štite od grabežljivca. Šarmantne uzorke mala će tapirica izgubiti nakon 1. rođendana.

Sada joj se traži ime. Građani imena mogu predlagati do četvrtka, 20. travnja, putem Facebook stranice Vrta. Ocjenjivački sud Vrta izabrat će najbolje i nagraditi predlagatelja.
 

beba tapira
beba tapira

 

beba tapira
objava za medije

 

 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved