Športski turizam
14.5.2014. 6:36:41h
Šprem dovodi europske sportaše na pripreme u Hrvatsku
Turistička agencija Uniline, u suradnji s nekoliko sportskih saveza, ušla je u novu fazu projekta razvoja sportskog turizma s ciljem unapređenja i promocije Hrvatske kao destinacije za pripremu sportaša
Promo fotografije Uniline

Turistička agencija Uniline, u suradnji s nekoliko sportskih saveza, ušla je u novu fazu projekta razvoja sportskog turizma s ciljem unapređenja i promocije Hrvatske kao destinacije za pripremu sportaša.

Bivši rukometni reprezentativac Goran Šprem, koji vodi projekt razvoja sportskog turizma, nedavno je boravio u Lisabonu, a početkom tjedna vratio se iz finskog grada Tamperea. Tamo su održane prezentacije za predstavnike pedesetak sportskih saveza iz raznih zemalja Europe, o mogućnostima i prednostima Hrvatske kao idealne destinacije za pripremu sportaša tijekom cijele godine. U nadolazećem periodu slijede prezentacije u nekolicini europskih gradova, od kojih su prvi na redu Pariz i Rotterdam.

Šprem naglašava kako je riječ o vrlo ambicioznom, zahtjevnom i dugoročnom projektu. 'Hrvatska posjeduje sve potrebne predispozicije kako bi je na globalnoj razini etablirali kao nezaobilaznu destinaciju za pripremu sportaša. Naša najveća konkurencija u europskim okvirima su Turska, Grčka te Španjolska. Klimatski i infrastrukturno smo ukorak s konkurencijom, ako ne i bolji. U odnosu na spomenute destinacije velika prednost Hrvatske je i to što je do nas puno lakše i brže doći s obzirom na prometnu infrastrukturu i geografski položaj. Pokazatelj da dobro radimo su najave dolazaka sportaša u našu zemlju, a što je direktan rezultat naših aktivnosti'.

Prema aktualnom planu i pokazanom interesu, sportski savezi i klubovi najviše zanimanja pokazuju za destinacije u priobalju. U prvom redu je riječ o Poreču, Umagu, Puli, Zadru, Splitu, Opatiji, odnosno o gradovima koji raspolažu neophodnom infrastrukturom. Zanimljivo je kako je velik interes iskazan i za Korčulu kao destinaciju idealnu za pripremu stolnotenisača i vaterpolista.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved