Vodice
Big Game Fishing
24.7.2014. 6:49:30h
Treba im novo brendiranje, moraju nuditi 'nešto svoje'
Za ribolovce - Na brodovima "Bakul" i "Loly" organiziran je Big Game Fishing
Helge Thomas / flickr.com

Sve su karte Vodičani stavili na svoje plaže: šljunčane, betonske i stjenovite, pa tako kilometrima. Usred borove šume smjestile su se i dvije najpoznatije, Plava plaža i Hangar.

Prva se okitila Plavom zastavom, koja svjedoči o čistom moru i uređenosti plaže, ova potonja gostima nudi svu silu zabave i čudesa: paragliding, tubice, banane, pedaline, rent-a-bike, odbojku na plaži, tobogane i trampolin, a provozati se mogu i u brodu sa staklenim dnom. Tu su i ronilački centri za istraživanje prirodnih ljepota jadranskog podmorja i obilazak olupina brodova koji nikad nisu stigli na svoje odredište.

Biciklističke staze

Vodice žele dobrodošlicu i strastvenim ribolovcima: na brodovima “Bakul” i “Loly” organiziran je Big Game Fishing, čija su meta tune, sabljarke, morski psi, gofovi. Ovdje postoje i kilometri biciklističkih staza, za rekreativce manje zahtjevne staze, za prave zaljubljenike teški usponi. Iako su u prošlosti većinom bili težaci, Vodičani su 70-ih spoznali zlatnu koku turizma pa se razmahali.

I u čemu je onda problem? Turist koji odluta u središte grada teško da će susresti ijedan prepoznatljiv simbol grada, Jadrana, Dalmacije... Nigdje ni natruhe tradicije, tek bezličnost utopljena u štandovima s tričarijama. Sa svih strana mirišu ćevapi, dopire škripa dotrajalog lunaparka i vizura hotela koji su dali svoje, ima i 20 godina. Iz barova u središtu grada i s plaža, u neposrednoj blizini hotela, usred dana dopire zvuk techna, glazba trešti dan i noć pa se obitelji s djecom žale hotelijerima na zaglušujuću buku. Teško je razaznati kojoj turističkoj populaciji se, uopće, obraća ovaj grad, onima željnim turbo zabave ili odmora u tišini? Partijanerima ili obiteljima? Prvi radije odlaze na Zrće, drugi uglavnom gunđaju.

Ušće podzemne rijeke
– Jedini je plan da plana nema, gradi i radi tko što stigne, gdje god stigne. Nijemci, Francuzi i Talijani, malo zahtjevniji gosti, više nam uopće ne dolaze – žali se vodički ugostitelj, apelirajući na gradske vlasti da Vodice trebaju nešto svoje, prepoznatljivo, pa nudi i prijedlog. Ispod grada nalazi se ušće podzemne rijeke. Pa nekoć su venecijanske galije dolazile ovamo po vodu, voda bi trebala prskati sa svih strana! Vodicama treba vizija, novo brendiranje, pod hitno...

Vodice - Ukupna ocjena: 67
• Urednost, izgled mjesta, čistoća, zaštita okoliša - 5

• Kvaliteta i raznolikost smještaja - 7

• Ugostiteljska ponuda - 6

• Gostoljubivost - 8

• Večernja zabava - 9

• Kulturni, izletnički i rekreativni sadržaji - 8

• Opskrbljenost i šoping-ponuda - 7

• Uređenost i opremljenost plaža - 9

• Inovativnost, originalnost i autohtonost ponude - 3

• Opći dojam - 5

PLUS
Odlična polazna točka za izlete: u neposrednoj su blizini dva nacionalna parka, Kornati i Krka. Preporučujemo i odlazak na otok Prvić te posjet Memorijalnom centru Fausta Vrančića, poznatog znanstvenika i inovatora, pa u Brodaricu na jahanje u konjički klub Pegasus.

MINUS
Na plažama nema što nema, ali cijene... Dvije ležaljke i suncobran na Hookah beachu stoje 110 kuna dnevno, a ulaz na tobogan aquaglide, popularan među djecom, košta 40 kuna za pola sata skakanja. Roditelji mogu platiti i cijeli tjedan unaprijed “već od” 490 kuna.

Restoran "Rico"
Solidan i (za jadranske uvjete) ne preskup restoran na vodičkoj rivi. Tjesteninu i rižoto prodaju za 60 do 80 kuna, nude ribe, rakove i školjke po pristupačnim cijenama, deserte za 15 kuna. Još kad ne bi naplaćivali kruh pet kuna, gdje bi im bio kraj...

Piše: Renata Rašović

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved