Zagreb
30.8.2013. 23:56:03h
Turistički potencijal Hrvatske leži u golfu
Važno je da počnemo razmišljati i govoriti o ovom sportu i mnogim njegovim dobrim stranama, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin
danperry.com / flickr.com

Brojke kažu kako u središnjoj i istočnoj Europi postoji oko 130 tisuća golfera te oko 220 golf terena. Ovaj sport može se igrati i u Zagrebu jer je projekt izgradnje Golf & Country Cluba Zagreb priveden kraju.

- Golf u Hrvatskoj datira od 1927. godine kada je osnovan golf klub Zagreb. To je puno kasnije, nego uŠkotskoj, kolijevci golfa, gdje se spominje još u 14. stoljeću. Igranje u Zagrebu počinje 1931. godine otvaranjem terena s devet rupa u zagrebačkom perivoju Maksimir - ispričao je Mario Stepinac iz Golf & Country Club Zagreb.

Projekt gradnje centra je zaustavljen 2008. godine zbog administrativnih prepreka. No, 2011. radovi su nastavljeni, a u 2012. je konačno dobivena i uporabna dozvola. Inače, lokacijski položaj centra je jedinstven u ovom dijelu Europe. Smješten je na obali Save, udaljen sve 15-ak minuta vožnje od središta grada.

- Konačno smo dočekali stavljanje točke na i. Ovo je prekrasno vježbalište i tereni su prostrani - rekao je Draženko Kopljar, predsjednik udruženja HPGA koji je dodao i kako se kroz golf nastoji maknuti mlade s ulice.

- Pokrenuli smo Golf akademiju koju polazi stotinjak mladih dječaka i djevojaka, a oni kasnije prolaze i kroz dodatnu obuku u Škotskoj - napomenuo je.

Golf treba pozicionirati kao cjelogodišnji proizvod

O tome koliko je golf važan za našu zemlju svjedoči i akcijski plan na kojem radi Ministarstvo turizma.

- Kada govorimo o golfu moramo znati kako je riječ o jednom od ključnih proizvoda. Važno je da počnemo razmišljati i govoriti o ovom sportu i mnogim njegovim dobrim stranama - istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin.

Golf na zagrebačkom području ima milijunski potencijal na prvom mjestu zbog milijun ljudi koji gravitiraju ovom dijelu Lijepe naše. Ako uz to pozicioniramo golf kao cjelogodišnji proizvod, dobit ćemo neprocjenjivo bogatstvo - dulju turističku sezonu, novi segment posjetitelja i ono najvažnije - novi izvor prihoda za državnu blagajnu.

Piše: Sarah Srdar

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved