Duga Resa
Rekreacija
2.9.2014. 6:07:22h
Uz rijeku Mrežnicu će besplatno trenirati sportaši i građani
Vježbalište je još jedna karika u stvaranju sportsko-rekreativne zone na dugoreškom području
Jack Mallon / flickr.com

Izgradnja poligona još je jedna karika u stvaranju sportsko-rekreativne zone u Dugoj Resi – kaže povodom otvaranja vježbališta uz Mrežnicu u Tušmeru dugoreški dogradonačelnik Zoran Vilović.

Turistička ponuda
Riječ je o ostvarenju projekta Sportske zajednice Duge Rese, kojeg je podržala i Karlovačka pivovara provedbom Donacijskog natječaja Zajedno za bolji Karlovac i Karlovačku županiju s 50.000 kuna. U blizini vježbališta nalaze se stadion, dvije sportske dvorane, rukometno igralište, pomoćno nogometno igralište, planinarski put...

Kako se sprave koriste pokazali su sportaši predvođeni višestrukim prvakom Hrvatske u bodybuildingu Sandijem Imerovićem.

– Vježbanje, pogotovo na otvorenom, ima pozitivan učinak ne samo na fizičko, nego i na psihičko stanje. Ako su fizički aktivni, građani se osjećaju bolje, vitalniji su i imaju više energije. A ne smijemo zaboraviti niti da je vježbanje na poligonu besplatno – ističe Sandi Imerović.

Branko Šavor, glavni tajnik Sportske zajednice Duge Rese kaže da će poligon poslužiti i sportašima koji ozbiljno treniraju, ali i rekreativcima.

– Taj će sadržaj doprinjeti proširenju turističke ponude. Na ovom prostoru trči i šeće velik broj rekreativaca, a zbog blizine kampa Slapić, vježbalište privlači i turiste – kaže Šavor.

Podržano 137 projekata
Karlovačka županija je kroz provedbu donacijskog natječaja u šest godina podržala 137 projekata.

Ovakvim sadržajima obogaćuje se društveni život Duge Rese. Ovo je prostor za vježbanje i druženje – kaže voditeljica Korporativnih komunikacija Karlovačke pivovare Ljudmila Bratko Gašpić.

Piše: Marin Bakić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved