Svjetsko prvenstvo
9.9.2014. 6:09:20h
U Međimurje već stigle najbolje svjetske ribičke reprezentacije
Treninge koji se održavaju nedaleko od staze koja je inače od 24. kolovoza zatvorena za sve ribičke aktivnosti, već pomno prate domaći ribiči i ljubitelji ribolova
davejdoe / flickr.com

Veliki broj svjetskih reprezentacija već je stiglo u Prelog i okolicu gdje su smješteni i odmah su krenuli s neslužbenim treninzima kao pripremom za SP u lovu ribe udicom na plovak koje se u natjecateljskom dijelu održava predstojeće subote i nedjelje, a domaćin-organizator Hrvatski savez sportskih ribiča i Savez športski ribolovnih društava Međimurske županije. Natjecateljska staza uz HE od Donje Dubrave do Svete Marije spremna je za održavanje 61. Svjetsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak. Treninge koji se održavaju nedaleko od staze koja je inače od 24. kolovoza zatvorena za sve ribičke aktivnosti, pomno prate domaći ribiči, tako da je primjerice na treningu reprezentacije Velike Britanije koji se održava kraj Donje Dubrave više od sto ljudi. S treninzima se otvaraju vrata ribičima iz cijelog svijeta koji će boraviti u Međimurju cijeli ovaj tjedan. Slobodno se može reći da će oči svjetske ribičke javnosti ovaj tjedan biti uperene u Međimurje.

Trener reprezentacije Dragutin Filipašić i kapetan (menadžer) Miljenko Perko (koji dolaze iz našega međimurskog kraja) prihvatili su se časne, ali i nezahvalne uloge nakon podbačaja reprezentacije prošle godine na SP-u, kada je osvojeno loše 34. mjesto, da izaberu i vode reprezentaciju Hrvatske na domaćem terenu. Alan Perko (ŠRD Glavatica-Pfeifer Prelog), Nikola Filipašić (ŠRD Som Kotoriba), Dejan Vondrak, Dražen Štajduhar, Martin Vrčković i Davor Florijanić pak su hrvatski reprezentativci od kojih se očekuje plasman do 10. mjesta. Reprezentacija je odabrana nakon što je održano šest majstorica na kanalu uz HE Dubrava između Svete Marije i Donje Dubrave. Samo službeno natjecanje na kojem ćemo dobiti nove svjetske prvake održava se subotu 13. i nedjelju 14. rujna.
- Za SP je prijavljeno 37 zemalja iz cijelog svijeta. Očekujemo da će u Međimurje doći između 370 do 500 natjecatelja s rezervama. Isto tako očekujemo sigurno preko 10.000 noćenja koji mogu dosegnuti i 20.000. Osim toga, posljednja dva mjeseca već su svi smještajni kapaciteti u donjem Međimurju popunjeni najavio je između ostalog Zoran Pfeifer, prvi čovjek Organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak, u najavi jednog od najvećih sportskih događaja ove godine u Hrvatskoj, kojemu su domaćini međimurski sportski ribiči.

Nakon ždrijebanja, po pet ribiča iz svake reprezentacije bit će podijeljeni u pet sektora u pojasu kanala. Gledatelji će moći pratiti same natjecatelje gotovo pa do njih udaljeni samo 3 metra. Naravno, trebat će se pridržavati pravila kako ih ne bi ometali. Sva ulovljena riba do vaganja mora biti živa i nakon toga će biti vraćena u vodu.

Piše: DC

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved