Dubrovnik
Trčanje po zidinama
9.9.2014. 6:44:44h
DUBROVAČKI POLUMARATON 2015. GODINE Dvokilometarska utrka po zidinama
Dubrovački polumaraton novi je sportsko-turistički događaj, koji će se održati u Dubrovniku 9. i 10. svibnja 2015. godine. Ovaj događaj rezultat je intenzivne višegodišnje suradnje Montereya i Dubrovnika.
gravitat-OFF / flickr.com

Dubrovački polumaraton novi je sportsko-turistički događaj, koji će se održati u Dubrovniku 9. i 10. svibnja 2015. godine. Ovaj događaj rezultat je intenzivne višegodišnje suradnje Montereya i Dubrovnika.

Pojedinosti organizacije dogovorene su tijekom ovotjednog boravka delegacije grada prijatelja Dubrovnika, američkog Montereya, koju predvodi bivši upravitelj grada Fred Meurer.
Monterey, kao grad s višegodišnjim iskustvom u organizaciji sličnih sportskih događaja predložio je Dubrovniku suradnju na projektu realizacije prvog dubrovačkog polumaratona, koja je nakon više godina priprema pred realizacijom. Ovaj zahtjevan i vrlo izazovan projekt ujedinio je predstavnike dvaju prijateljskih gradova sa zajedničkim ciljem organizacije ovog nadasve zanimljivog sportskog događaja, ali i daljnjeg učvršćivanja povezanosti Montereya i Dubrovnika.

Atraktivnost ovog novog sportskog događaja temeljena je na činjenici da je Dubrovnik – grad domaćin dio UNESCO-a svjetske zaštićene kulturne baštine, smješten na terenu vrlo atraktivnom za maratonsko trčanje, a posebno što će se dvokilometarska utrka s ograničenim brojem sudionika održati na dubrovačkim zidinama, najznačajnijoj dubrovačkoj atrakciji.

Ruta polumaratona duga je 21.1 km, kreće s Ploča, prolazi područjem od Pila do Kantafiga s okretom pokraj ACI marine u Komolcu i s ciljem na najljepšem mogućem mjestu – na Stradunu. S motom „Više od utrke“ ovo događanje, kako je zamišljeno, bit će više od samog sportskog događanja, putem trčanja promovirat će se zdravi stilova života, sve u “zagrljalju” povijesnih spomenika, uz klapsku pjesmu i blagoslov sveca zaštitnika Dubrovnika – sv. Vlaha – kao elemente zaštićene nematerijalne baštine u okrilju UNESCO-a.

Maraton će se realizirati u organizaciji Grada Dubrovnika i Dubrovačkog saveza športova te uz konzultantsku pomoć američke tvrtke Next Events, uz tvrtku Valamar Hotels&Resorts kao generalnog pokrovitelja i sudjelovanje Turističke zjednice grada Dubrovnika .
Ovaj sportski događaj, koji je zapravo i prvi međunarodni sportski događaj ove vrste, stvara dodatnu mogućnost promocije Dubrovnika u proljeće kao destinacije vrlo pogodne i za bavljenje različitim sportskim aktivnostima.

Podnaslov dubrovačke utrke je „World Heritage Event“ , a planirano je putem promocije na inozemnim tržištima privući potencijalne sudionike u naš grad, u kojem će se na taj način kreirati i dodatni turistički promet u svibnju.
Prvi dubrovački međunarodni polumaraton („The Inaugural Dubrovnik International Half Marathon“) održat će se 10. svibnja 2015., a dan prije zakazana je utrka dubrovačkim zidinama („2k Run the Wall“) kao posebna atrakcija cijelog događanja. Isti dan održat će se i Dječji festival s igrama, glazbom i brojnim zabavnim aktivnostima.

Grad Dubrovnik financijski i logistički aktivno sudjeluje u organizaciji ovog vrijednog projekta. U organizaciju su uključeni i Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska, Odjel za hitnu medicinu, Atletski klub Dubrovnik, Libertas d.o.o. i brojni drugi subjekti.
Dubrovnik ima sve preduvjete za održavanje ove manifestacije koja će imati veliko značenje u promicanju zdravog načina života, trčanja kao pokreta i promoviranju Grada Dubrovnika kao destinacije. Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić izrazio je želju da događaj postane tradicionalan i „više od utrke“, što je i moto manifestacije.
Broj sudionika polumaratona ograničen je na 1.000, a utrka gradskim zidinama na 50 sudionika.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved