Crikvenica, Dramalj, Novi Vinodolski, Selce
Maraton
31.10.2014. 6:42:43h
Na Adria Advent maratonu krajem studenog očekuje se više od 800 trkača
Trči se neposredno uz more, obalnom trasom Crikvenice, Dramlja i Selca te dijelom Općine Vinodolske, sa startom i ciljom u centru Crikvenice
Mariya Prokopyuk / flickr.com

Već tradicionalno na crikveničkoj rivijeri će se 30. studenog održati četvrti po redu Adria Advent Maraton (AAM), jedini profesionalni međunarodni trkači maraton i polumaraton u Europi, u organizaciji agencije Via Mea Travel i crikveničke hotelske kuće Jadran. Uz Hrvatsku turističku zajednicu ove je godine pokrovitelj manifestacije i Ministarstvo turizma.

Trči se neposredno uz more, obalnom trasom Crikvenice, Dramlja i Selca te dijelom Općine Vinodolske, sa startom i ciljom u centru Crikvenice. Na lanjskom je maratonu sudjelovalo 719 trkača iz 17 zemalja, a ove se godine previđa sudjelovanje nijih više od 800. Uz maratonsku utrku održat će se i polumaraton te utrka građana na pet kilometara.

- Podrška Ministarstva turizma velik je poticaj, ali i obaveza. Jadran d.d. od  ove  je  godine  uključen u organizaciju te će upotrijebiti sve svoje kapacitete kako bi unaprijedio AAM što je više moguće. To se prvenstveno odnosi  na  turistički aspekt ovog događanja, gdje će se potruditi ponuditi što  kvalitetniji sadržaj trkačima, ali i publici. Zbog toga nam je iznimno drago  što  je  i  ministar  turizma. Darko Lorencin prepoznao značaj ovog događanja  te se nadamo da će nas pratiti i u narednim godinama kako će AAM nastaviti  rasti  na  čemu  mu  ujedno  zahvaljujem.

Imamo priliku prikazati  gostima  iz dvadesetak zemalja kako Crikvenička rivijera ima što ponuditi čak i u prvom vikendu Adventa, kada su domaći turstički kapaciteti gotovo u potpunosti  prazni  - rekao je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana.

Piše: Elena Čuljat

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved