Pašman
Škraping
30.1.2014. 11:50:55h
Otočani poslali pozivnicu za škraping
Na ovogodišnji Škraping prijavilo se do sada 130 natjecatelja. Ovogodišnji Škraping se održava 8. ožujka na otoku Pašmanu.
Vlado juresko / flickr.com

Na ovogodišnji Škraping prijavilo se do sada 130 natjecatelja. Ovogodišnji Škraping se održava 8. ožujka na otoku Pašmanu. Organizira ga Općina Pašman i JKU Prvenj u njenom vlasništvu. Prijave traju do 28. veljače, organizatori očekuju oko 900 sudionika, rečeno je na Morskom utorku Gradske knjižnice na kojem je tradicionalno predstavljen pašmanski Škraping. U sklopu Škrapinga organiziraju se tri utrke - ultra u duljini od 40 kilometara, light duljine 20 kilometara i deset kilometarski đir.

- Pozivam vas da dođete na Škarping. To nama otočanima jako puno znači. Taj dan u Tkon dođe preko 1.000 ljudi, a nas ima 750. Osjeti se ogromna pozitivna energija koja utječe na sve nas, rekao je načelnik Općine Tkon Goran Mušćet.

Sam dan utrke je kruna Škraping tjedna tijekom kojeg se organiziraju predavanja i radionice otočne i ekološke tematike. Na sam dan utrke organizira se Sajam otočnih proizvoda na kojem će sudjelovati sedamnaest izlagača.

Na Morskom utorku Rade Nekić je ispred Udruge inovatora Zadarske županije uručio priznanje idejnom začetniku Škrapinga Josipu Tomiću.

Piše: Ante Vidović

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved