Zadar
Hrvatska 365
19.1.2015. 7:02:13h
Tuna mami veleposlanike u Zadar
U sklopu projekta „Hrvatska 365“, Turistička zajednica Grada Zadra uz potporu Ministarstva turizma RH i veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj, od 23. do 25. siječnja organizira prvi Tuna&Sushi Festival.
Bill Brine / flickr.com

U sklopu projekta „Hrvatska 365“, Turistička zajednica Grada Zadra uz potporu Ministarstva turizma RH i veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj, od 23. do 25. siječnja organizira prvi Tuna&Sushi Festival.
- Cilj i svrha događaja je povezivanje gospodarske, gastronomske i turističke ponude zadarske regije s Japanom i japanskim tržištem. Tvrtke iz zadarske regije su najveći izvoznici tune u Hrvatskoj. Prema kumulativnim pokazateljima, u 2014. godini zabilježen je porast od 53 posto u dolascima i 35 posto u ostvarenim noćenjima japanskih gostiju u Zadarskoj županiji. Ovim događajem popratit ćemo i podržati te trendove i iskoristiti priliku još više pridonijeti prepoznatljivosti naše regije u Japanu, ističu iz gradske turističke zajednice.

Uz sve to, smatra se da je velika prednost manifestacije i termin jer je siječanj, tijekom kojeg se tuna izlovljava i obrađuje u uzgajalištima, idealno razdoblje za poticanje razvoja atraktivne i konkurentne destinacijske ponude usmjerene k japanskom i širem dalekoistočnom tržištu poput Kine i Koreje na temelju specifične tendencije posjeta europskim destinacijama izvan tradicionalno udarnih turističkih mjeseci.

Ovaj projekt predstavlja početak dugoročne suradnje koju idućih godina planiramo prilagoditi i modificirati kao spoj i razmjenu iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa zajedno s gastronomskim doživljajem, kao i stručnom izobrazbom i usavršavanjem kulinarskih vještina hrvatskih kuhara uz pomoć japanskih sushi majstora, najavljuju iz TZ-a.

Mnogi ugledni gosti doći će u Zadar poput veleposlanika Japana, Francuske, Australije i Republike Koreje, zatim uvaženi gospodarstvenici japanskih kompanija te predstavnici turističkih tvrtki s dalekoistočnih tržišta. Cijeli događaj popratit će posebnom reportažom nacionalna japanska televizija NHK i japanski mediji stacionirani u Europi.
S hrvatske strane pridružit će im se ministar turizma Darko Lorencin, predstavnici Grada Zadra i Zadarske županije, Sveučilišta u Zadru te domaći gospodarstvenici. Poseban doprinos Tuna&Sushi Festivalu dat će tvrtke za uzgoj tuna - “Kali Tuna”, “Jadran Tuna” i “Pelagos” sa zadarskog područja te “Sardina” iz Postira na Braču.

Piše: P.Opačić
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved