Novigrad, Umag
Promocija
30.1.2015. 7:46:09h
Peti Istria Winter Cup: nikad jača konkurencija na terenima Umaga i Novigrada
Istria Winter Cup, jedan od najatraktivnijih pripremnih nogometnih turnira u zimskoj sezoni, održat će se ove godine od 31. siječnja do 8. veljače. U svom petom izdanju Istria Winter Cup dovodi na terene Umaga i Novigrada čak pet europskih prvoligaša, među kojima su i jedan aktualni državni prvak te jedan nedavni sudionik Lige prvaka.
Djecji Nogomet / flickr.com

Istria Winter Cup, jedan od najatraktivnijih pripremnih nogometnih turnira u zimskoj sezoni, održat će se ove godine od 31. siječnja do 8. veljače. U svom petom izdanju Istria Winter Cup dovodi na terene Umaga i Novigrada čak pet europskih prvoligaša, među kojima su i jedan aktualni državni prvak te jedan nedavni sudionik Lige prvaka.

Favoriti su rumunjski Cluj, prvak BiH Zrinjski te Novi Pazar iz Srbije i slovenski Zavrč, dok hrvatski nogomet predstavlja lanjski pobjednik NK Novigrad.

Na službenom predstavljanju u Novigradu, član organizacijskog odbora Bernard Musulin istaknuo je da je Istria Winter Cup u pet godina održavanja stekao ugled najvažnijeg regionalnog turnira u vrijeme zimskih priprema, što potvrđuje i ovogodišnji popis sudionika. Najveća atrakcija trebao bi biti trostruki rumunjski prvak Cluj, koji je tri sezone igrao i u Ligi prvaka. Od 2002. godine, kada je promijenio vlasnika, Cluj je osvojio čak osam naslova, a i ove sezone je u odličnoj formi, trenutačno na drugom mjestu ljestvice rumunjske prve lige.

Hrvatski nogomet na ovom će Istria Winter Cupu zastupati lanjski pobjednik turnira NK Novigrad koji u zadnje dvije sezone bilježi najveće uspjehe u svojoj povijesti, pa je tako lani osvojio i Kup Istre. Iz susjedne Bosne i Hercegovine dolaze dva jaka prvoligaša: aktualni prvak HŠK Zrinjski i Borac iz Banja Luke, dok će Sloveniju predstavljati ljubljanski trećeligaš Ilirija i „malo čudo" slovenskog nogometa, NK Zavrč, koji se u pet godina probio iz šeste u prvu ligu. Iz Srbije dolazi prvoligaš Novi Pazar, trenutačno na visokom petom mjestu tamošnje Superlige, dok će Mađarsku predstavljati standardni drugoligaš Gyirmót iz istoimenog grada u blizini Györa.

Predstavnik Lagune Novigrad Alen Fiala podsjetio je da je Istria Winter Cup tek početak bogate sezone sportskih natjecanja koja čine sve značajniji dio turističke ponude Novigrada i Umaga. Upravo razvoj sportskih sadržaja, temeljen na višegodišnjim ulaganjima u infrastrukturu, postao je ključni element povećanja konkurentnosti Sjeverozapadne Istre u svijetu turizma. Direktorica Turističke zajednice Umaga Sandra Bravar dodala je da su ulaganja u sportske sadržaje već donijela prve rezultate u turističkoj 2014., a još se bolji efekti očekuju u ovoj godini, s obzirom da se povećava broj nogometnih ekipa koji se pripremaju na području Umaga i Novigrada.

Sudionici 5. Istria Winter Cupa raspoređeni su u dvije skupine. U skupini A tako će igrati Novi Pazar, Zavrč, Borac i Ilirija, a u skupini B Zrinjski, Cluj, Gyirmót i Novigrad. Utakmice se igraju svaki dan od 13 sati na Gradskom stadionu u Umagu, odnosno od 15 sati na Stadionu Laco u Novigradu.

Završnica je u nedjelju 8. veljače, kada će se u Umagu igrati za treće mjesto, dok je finalna utakmica zakazana istoga dana u 14  sati u Novigradu.

Revijalna humanitarna utakmica 4. veljače

Zaželjevši svim nogometašima uspješan turnir, gradonačelnik Novigrada Anteo Milos pozvao je građane da u što većem broju dođu na Stadion Laco u Novigradu odnosno umaški Gradski stadion, jer kvaliteta momčadi jamči odlične utakmice. Posebno je istaknuo humanitarni karakter turnira, koji se ogleda u revijalnoj utakmici između selekcije kupa i momčadi bivših hrvatskih reprezentativaca.

Utakmica se igra u sportskoj dvorani u Novigradu, u srijedu 4. veljače s početkom u 18 sati. Građani će moći uživati u majstorijama sjajnih nogometaša, a kupnjom ulaznica pomoći će Centru za inkluziju i podršku zajednici iz Buja, priopćili su organizatori.

Piše: iPress

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved