Rafting
1.3.2014. 15:18:33h
Rafting regata Banja Luka – Beograd: Za 14 dana u 12 čamaca preći će 504 kilometra
Iz Banje Luke danas je startala prva Rafting regata na relaciji Banja Luka – Beograd. U narednih 14 dana, dvanaest čamaca preći će Vrbasom i Savom plovni put dug 504 kilometra, a dnevno će veslati etape od 40 do 50 kilometara. Na ovu svojevrsnu avanturu odlučile su se i dvije djevojke, Milena Kolobarić i Irena Karlaš, članice rafting kluba “Kanjon” iz Banje Luke.
Northwest Rafting Company / flickr.com

Iz Banje Luke danas je startala prva Rafting regata na relaciji Banja Luka – Beograd. U narednih 14 dana, dvanaest čamaca preći će Vrbasom i Savom plovni put dug 504 kilometra, a dnevno će veslati etape od 40 do 50 kilometara.  Na ovu svojevrsnu avanturu odlučile su se i dvije djevojke, Milena Kolobarić i Irena Karlaš, članice rafting kluba “Kanjon” iz Banje Luke.
„Bit će ovo veliki izazov i test izdržljivosti, ali radujemo se ovoj regati. I lijepom druženju, pa samo želimo da nas posluži i dobro vrijeme”, izjavila je za Anadolu Agency Milena Kolobarić. Njen klupski kolega Radoslav Kaurin kazao je za AA da je ova regata i test da bi se mogla u turističku ponudu Banje Luke uvrstiti i jedna ovakva maratonska regata.
Na put su ga ispratili supruga i tromjesečna kćerka Teodora čije ime nosi i Radoslavov čamac. Organizatori ove manifestacije su Rafting klub “Kanjon” iz Banje Luke i Nautički klub “Liman” iz Beograda uz podršku Rafting saveza Srbije i Kajak kanu i Rafting saveza Republike Srpske, Turističke organizacije Beograda i Turističke organizacije Banja Luka, kao i turističkih organizacija RS-a i Srbije. Projekat je podržan kroz Kancelariju Republike Srpske u Srbiji i Generalni konzulat Srbije u Republici Srpskoj.
“Cilj regate, koja bi narednih godina trebalo da poprimi međunarodni karakter, jeste dodatno jačanje specijalnih, paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske, promocija nautičkog turizma u svim opštinama na ruti regate i afirmacija ekologije.  Tokom regate kroz Republiku Srpsku sve  lokalne zajednice koje gravitiraju Vrbasu i Savi biće aktivno uključene u događaj, što će doprinijeti popularizaciji sporta, ali i turističkoj afirmaciji tih mjesta”, saopštili su iz Turističke organizacije Banje Luke.  Predsjednik Kajak-kanu i rafting saveza Republike Srpske Aleksandar Pastir kazao je da resursi Vrbasa i Save nisu iskorišteni i da regata predstavlja značajan poduhvat.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved