Sveti Martin na Muri
Tour of Croatia
19.4.2015. 7:19:00h
Prođite i vi međimursku rutu velike utrke Tour of Croatia!
Idućeg će se tjedna u Termama Sveti Martin održati jedan od najvećih biciklističkih spektakala u povijesti bicikliranja u Međimurju - utrka Tour of Croatia.
Richard Masoner / Cyclelicious / flickr.com

Idućeg će se tjedna u Termama Sveti Martin održati jedan od najvećih biciklističkih spektakala u povijesti bicikliranja u Međimurju - utrka Tour of Croatia.

Upravo tim povodom, organizira se turistička vožnja po ruti kojom će se 26. travnja voziti ova megapopularna utrka (posljednja etapa kreće od Termi Sveti Martin prema Markovom trgu).

Turistička vožnja će se održati 25. travnja s početkom u 10 sati (kreće se ispred Puba Potkova), a voziti će se preko Čakovca sa zaustavljanjem kod BAT-a, gdje je organizirana fešta (oko 11:30).

Vožnja se nakon pauze nastavlja prema gradu Prelogu i hotelu Panorami gdje će se svi sudionici moći okrijepiti pićem. Nakon Preloga, vozi se natrag do Termi Sveti Martin gdje je organizirani ručak za sve sudionike!

Pozivamo sve zainteresirane da nam se priključe i sami upoznaju najbolje od Tour of Croatia utrke u Međimurju. Prijaviti se možete putem emaila sasa.vugrinec@termesvetimartin.com najkasnije do petka 24. travnja 2015.

Što je dobro znati o Tour of Croatia?
TOUR OF CROATIA je biciklistički spektakl kao promocija turističke ponude i prirodnih ljepota Hrvatske
Velika sportsko - turistička manifestacija održat će se od 22. do 26. travnja na trasi od 900km po jadranskoj obali, Istri te dijelu unutrašnjosti. Okupit će više od 500 sudionika iz 10-ak europskih zemalja, a prenosit će se preko Eurosporta, HRT-a I TV kanala u 54 zemlje svijeta s oko 15 milijuna gledatelja.

Manifestaciju podržavaju državne institucije I lokalne zajednice, a glavni organizatori I partneri su Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo turizma te Ministarstvo prirode i zaštite okoliša.

Sama utrka pripremala se dvije godine, a ukupni troškovi iznose oko 11 milijuna kuna što govori da je vrlo skupa i organizacijski zahtjevna, no unatoč svemu možemo se pohvaliti da imamo biciklističku utrku na razini ostalih europskih zemalja.

Manifestacija je vrlo važna za promociju turističke ponude i prirodnih ljepota jer će se na Eurosportu i drugim TV kanalima dnevno prenositi utrka, ali i spotovi o hrvatskom turizmu.

Mnogi turisti-pratitelji će zbog utrke boraviti u Hrvatskoj, čime će jačati predsezona. Dosad smo bili zemlja poznata po suncu i moru, a ovim događajem pokazat ćemo se kao zemlja za aktivni odmor i u kontinentalnim dijelovima.
Međunarodna biciklistička federacija (UCI) uvrstila je ovu utrku u prvu kategoriju, a na njoj će sudjelovati 20-ak profesionalnih momčadi.

Sportski I tehnički direktor utrke je Vladimir Miholjević, a marketinški direktor Ivan Črnjarić.

Etape kroz koje će utrka prolaziti su od Makarske do Splita, od Šibenika do Zadra, od Plitvica do vrha Učke, od Pula preko Pazina do Umaga te zadnja etapa od Svetog Martina na Muri do cilja u Zagrebu.

Piše: Martina

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved