Senj
2.7.2013. 10:39:27h
Senj: Biskup Bogović zaredio za svećenike dvojicu đakona
Gospićko-senjski biskup Mile Bogović zaredio je za svećenike u senjskoj katedrali Marijina Uznesenja đakone Nikolu Pršu i Josipa Šimatovića.
Likaplus/ GS B / likaplus.hr

Na blagdan svetih apostola Petra i Pavla, u subotu 29. lipnja, gospićko-senjski biskup Mile Bogović zaredio je za svećenike u senjskoj katedrali Marijina Uznesenja đakone Nikolu Pršu i Josipa Šimatovića.

Svečanost je uzveličalo tridesetak svećenika mjesne biskupije i Riječke nadbiskupije te desetak bogoslova, a među brojnim vjernicima bilo je mnoštvo hodočasnika iz župa ređenika – Otočca i Kosinja. Misu na staroslavenskom jeziku, kako i dolikuje katedrali u kojoj se u povijesti glagoljalo kao u jedinoj u Katoličkoj Crkvi, uzveličao je katedralni zbor iz Senja.

Uvodeći đakone Nikolu Pršu iz Kosinja i Josipa Šimatovića iz Otočca u red prezbitera biskup Bogović je istaknuo četiri bitna elementa u svečanom činu primanja sakramenta svećeništva: dan sv. Petra i Pavla, Godinu vjere u kojoj ulaze u svećenički red, 1700. obljetnicu Milanskog edikta kojim je Crkvi dana sloboda, kao i dan uoči ulaska Hrvatske u EU.

Ne brinite se oko vlastitih karijera već budite nastavljači djela Isusa Krista te stalno širite svjedočanstvo vjere; pazite da ne nestane ulja u vašim svećeničkim svjetiljkama, poručio je biskup ređenicima te ih pozvao da nikada ne zamjene križ kao simbol pobjede nekim drugim.

Uoči skorog ulaska u europsku zajednicu naroda pozvao ih je da i oni svojim djelovanjem pomognu da Europa osvijesti svoju kršćansku dušu i korijene. Riječju i primjerom izgrađujte Božju kuću, zaključio je biskup te ih polaganjem ruku uveo u red prezbitera. (ika / gk)

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved