Karlovac
Parkovi Karlovca
7.5.2014. 6:21:27h
Prekrasni karlovački parkovi u proljeće obiluju događanjima
Karlovački parkovi idealni za opuštanje i vikend bijeg od svakodnevne gužve
Bearcro / wikipedia.org

Grad na četiri rijeke i grad parkova i zelenila epiteti su s kojima se punim pravom diči grad Karlovac. Svi smo kroz njega prošli, a posljednjih godina sve je više onih koji se u njemu i zaustavljaju, privučeni prekrasnim rijekama, promenadama, šančevima i brojnim manifestacijama za sve uzraste. Tako će biti i ovog proljeća pa ako imate u planu kratak vikend izlet najtoplije vam preporučamo upravo Karlovac. Ako su u izlet uključena i djeca onda gotovo da ne smijete propustiti neko od stalnih proljetnih događanja u ovom gradu!

Manifestacija kojom Karlovac pozdravlja dolazak proljeća su "Proljetne promenade". U organizaciji Turističke zajednice grada Karlovca i u suradnji brojnih gradskih udruga, subotnja jutra na središnjoj karlovačkoj šetnici u svibnju obiluju raznovrsnim aktivnostima – radionice, nastupi dječjih zborova, rock koncerti za mlade, izložbe fotografija i slika, gastro prezentacije...samo su dio svega onog na što možete naići u središnjem karlovačkom parku, za Karlovčane jednostavno – "Promenadi", tijekom svibanjskih subota.

A, kada su najmlađi u pitanju, u svibnju nećete nimalo pogriješiti ako za posjet Karlovcu odabere period između 11. i 18., kada se na samom rubu središnjeg parka, ispred Gradskog kazališta Zorin dom, odvija "Karlovački vrtuljak". Gotovo je nemoguće nabrojati radionice, edukativne i zabavne programe, prezentacije i raznovrsna šarena događanja koja će se održavati svakog dana od 9 ujutro pa do mraka, uz dodatne pogodnosti kao što su besplatan razgled Gradskog muzeja srijedom, besplatnu filmsku večer u ponedjeljak itd.

Pri posjetu Karlovcu ne smijete propustiti priliku da svratite i do Starog grada Dubovca! Srednjevjekovnu gradina na brežuljku ponad grada, uostalom, ove je godine i američki CNN preporučio među 20 najljepših mjesta u Hrvatskoj koje treba vidjeti u 2014. godini! Stari grad Dubovac i prekrasan vidikovac s kojeg “puca” pogled na cijeli grad vrijedi posjetiti u bilo koje doba dana i godine, no spremate li se na posjet u svibnju najbolje je da to učinite 24. i 25. svibnja, kada je na rasporedu Sajam vlastelinstva – tradicionalna manifestacija koja nakratko Dubovac i Karlovac vraća u mistični Srednji Vijek.

A kraj proljeća i dolazak ljeta, Karlovčani će tradicionalno obilježiti 23. lipnja uz Ivanjske krijesove, pučku svetkovinu koja spaja grad na obalama Kupe još od 18. stoljeća! Svi posjetitelji mogu uživati u spektakularnom spoju vatre i vode, ali i rock koncertima za mlade.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved