Pohvalna akcija
9.5.2014. 6:46:57h
Volite Jadran? Pomozite ga očistiti!
U sklopu regionalnog projekta Let's do it Mediterranean zemlje mediteranskog prstena će 10. i 11. svibnja 2014. učiniti mediteransku kolijevku čišćom
Harassek / wikipedia.org

Udruga Žmergo, koordinator za Hrvatsku, poziva sve ljubitelje Mediterana da se pridruže, ovaj put Plavoj čistki, kako bi očistili more, priobalje i podmorje.

Plava čistka je zajednička jednodnevna akcija čišćenja mora, podmorja i priobalja duž naše predivne obale. Dio je regionalnog projekta Let’s do it Mediterranean, u kojem će sudjelovati zemlje mediteranskog prstena sa zajedničkim ciljem čistog Mediterana.

Tri kontinenta, jedno more - jedan zajednički cilj: čisti Mediteran.

Let’s do it Mediterranean je regionalna podakcija svjetske akcije World Cleanup 2014. U Hrvatskoj se organizira po prvi puta, a temeljena je na osnovama Zelene čistke, najveće volonterske nacionalne ekološke akcije. Sudjelovanje velikog broja volontera, u dvije godine provedbe projekta, zalog je za čisti okoliš, ali i poticaj za pokretanje novih akcija i projekata, kao što je i ova, Plava čistka.

Cilj je potaknuti svijest građana o potrebi zaštite okoliša i mora uz koje i od kojeg se živi. More i prirodne ljepote osnova su za održivi turizam Hrvatske, a izuzetno je važno da se o brizi za okoliš u tom aspektu pridaje dovoljno pažnje.

Popis lokacija za Plavu čistku možete vidjeti na ovom linku.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved