Opatija
Vatromet
26.6.2014. 5:46:36h
Festival vatrometa u znaku ljubavi i tradicije
Tradicionalni Festival vatrometa u Opatiji održat će se u subotu, 28. lipnja, kao dio proslave 170 opatijskih turističkih godina. Posebni gosti bit će Rapski samostreličari koji će se predstaviti svojim viteškim igrama, a uz raskošne koreografije koje će se odvijati u dva dijela – jedan namijenjen djeci, a drugi u znaku romantike – sve opatijske goste zabavljat će Abba Real Tribute Band i voditelj Mario Battifiaca.
Simon Haytack / flickr.com

Tradicionalni Festival vatrometa u Opatiji održat će se u subotu, 28. lipnja, kao dio proslave 170 opatijskih turističkih godina. Posebni gosti bit će Rapski samostreličari koji će se predstaviti svojim viteškim igrama, a uz raskošne koreografije koje će se odvijati u dva dijela – jedan namijenjen djeci, a drugi u znaku romantike – sve opatijske goste zabavljat će Abba Real Tribute Band i voditelj Mario Battifiaca.

Opatija – Nebo iznad Opatije i ove će godine, u subotu 28. lipnja, obasjati Festival vatrometa, a raskošne koreografije majstora pirotehnike bit će svojevrsna „slavljenička svjećica“ na „rođendanskoj torti“ opatijskog turizma, koji ove godine slavi 170 godina. Tim povodom, u slavlju će se Opatijcima pridružiti i Rapski samostreličari, jer i Rab ove godine obilježava visoku obljetnicu – 125 godina od svojih turističkih početaka.

Gradonačelnica Raba Rosanda Krstinić-Gušćić kao kneginja predvodit će paradu samostreličara koja će u 19,00 sati krenuti iz Luke Opatija i zaustaviti se pred Villom Angiolinom, kolijevkom hrvatskog turizma ispred koje će ih dočekati gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, a Rabljani će se predstaviti plesom plemstva i nastupom bubnjara. Svojim svečanim mimohodom samostreličari će povezati sve važne opatijske turističke atrakcije, jer će obalnim šetalištem lungomare prodefilirati do kipa Djevojke s galebom, prepoznatljivog simbola Opatije, te nastaviti do Crkve Sv. Jakova gdje će primiti svećenički blagoslov. Parada će završiti na centralnom opatijskom kupalištu Slatina, na kojem će svoje jedinstvene vještine predstaviti u sklopu atraktivnih Rapskih viteških igara, natječući se u preciznom gađanju mete samostrelom.

- Iznimna je čast biti poseban gost Opatije u godini velike obljetnice. Vjerujemo da će naši vitezovi biti mirne ruke i da ćemo prirediti atraktivno natjecanje u vještini pucanja samostrelom, ili kako ga zovemo, srednjevjekovnim snajperom, istaknuo je voditelj Sekcije Rapskih samostreličara Josip Barčić. Nedo Mikelić, direktor rapske turističke zajednice zahvalio je domaćinima na pozivu i prilici da Rapski samostreličari najave Opatijcima i njihovim gostima ovogodišnju Rapsku fjeru.

Rapski samostreličari
Intonaciju za vatrometni spektakl dat će voditelj Mario Battifiaca i grupa Abba Real Tribute Band, koja će od 21.30 sati zabavljati publiku u iščekivanju raskošnih vatrometa. Prve „eksplozije na nebu“ bit će vidljive oko 22.15 sati, a njihova je posebnost u tome što će biti namijenjene djeci, jer prvi set nosi naziv „Baby vatromet“ i pratit će ga prigodna dječja glazba.

- Pozivamo sve roditelje da povedu svoju djecu na obiteljsko druženje osvijetljeno vatrometom. Vrhunac čitave večeri, piromuzički vatromet, započet će u 23.30 sati, a glazbena podloga bit će ljubavne pjesme. Naime, ovaj Festival vatrometa odražava upravo onu tradiciju kakvu je Opatija njegovala u svojih 170 godina turizma – raskoš, spektakl, ali i romantiku. Ne postoji ljepše mjesto za uživanje u dvoje od obale mora, pogotovo ove opatijske, a kad je taj doživljaj dodatno pojačan vatrometom i najljepšom ljubavnom glazbom, onda je to najbolji poziv svima da se zagrle, stisnu uz voljenu osobu i prepuste doživljaju, kazala je direktorica TZ Opatija Suzi Petričić.

Piše: N. Cvjetović

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved