Đakovo
Slavonski turistički proizvod
5.7.2014. 7:15:06h
Vezovi - ključan turistički proizvod Đakova i Slavonije
Direktorica Turističke zajednice Đakova Marija Burek uoči svečanog otvaranja 48. Đakovačkih vezova govori o novim načinima
EHRENBERG Kommunikation / flickr.com

Direktorica Turističke zajednice Đakova Marija Burek uoči svečanog otvaranja 48. Đakovačkih vezova govori o novim načinima komunikacije s posjetiteljima, nagradama i drugim zanimljivostima vezanim uz tu manifestaciju.
Đakovački vezovi od posebne su važnosti za lokalnu zajednicu i očuvanje naslijeđa.
- Đakovački vezovi Statutom Grada Đakova definirani su kao manifestacija od iznimne važnosti za Đakovo i za regiju. Njezina je svrha obnova tradicije i skrb o njoj, manifestacija podupire izvorni folklor, izvorno narodno ruho, izvorno češljanje, izvorni govor..., sve ono što znači regionalni i nacionalni identitet. Postizanjem ove svrhe Vezovi su “Hallmark kulturno događanje” (karakterističan događaj – obilježje prema kojem je neko mjesto poznato i izvan granica zemlje u kojoj se održava). Đakovački vezovi jačaju osjećaj lokalnog ponosa i zajedništva stanovnika, ali i međunarodnu prepoznatljivost Đakova.
Što možete reći o marketinškoj obradi smotre?
- Dugogodišnje kvalitetno održavanje Đakovačkih vezova dovelo je do izravne komunikacije posjetitelja i sudionika s organizatorima, bilo preko web stranice, e-maila, Facebook profila i drugih društvenih mreža, preko mobilne aplikacije te pisane ili telefonske komunikacije. Mobilna aplikacija grada Đakova “Đakovo - Heart of Slavonija”, omogućuje jednostavniju, bržu i lakšu komunikaciju. U aplikaciji se nalazi program Đakovačkih vezova sa svim lokacijama. Na jednostavan način, pomoću pametnih telefona, geolokacijskim karakteristikama aplikacije svaki posjetitelj vrlo jednostavno može pronaći lokaciju održavanja pojedinog programa. Važni kanali komunikacije su tisak, radio i televizija. Organizirane posjete realizairaju destinacijske menadžment kompanije na lokalnoj i nacionalnoj razini uz potporu TZ Đakova. Odlična suradnja ostvarena je s Hrvatskom maticom iseljenika, koja je bitan kanal organiziranih posjeta za sudionike i posjetitelje.
U vrijeme Vezova Đakovo postaje “pretijesno” za sve koje žele doći u njega?
- Promatrajući cijelu godinu, broj posjeta i noćenja u vrijeme Đakovačkih vezova rekordan je. U to vrijeme uvijek se traži krevet više. Lani je za trajanja manifestacije u lipnju ostvareno 740 noćenja, a u srpnju 1.078. Vjerujemo da će taj broj ove godine biti još veći. Kada je riječ o strukturi gostiju, 75 posto su domaći gosti i posjetitelji, a 25 posto strani. Ponosimo se odličnom suradnjom s receptivnim turističkim agencijama koje organiziraju dolazak stranih posjetitelja iz Japana, SAD-a, Kanade, Njemačke, Slovenije i, naravno, domaćih gostiju iz udaljenijih dijelova RH. Iz svega navedenog proizlazi zaključak da su Vezovi ključan turistički proizvod grada Đakova te Slavonije i Baranje, koji ima efekt cjelogodišnjeg turističkog potencijala za privlačenje turista i posjetitelja.

Pije: Maja Muškić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved