Dubrovnik
22.8.2013. 5:38:47h
Dnevnik sa snimanja Igre prijestolja IV: Među lokacijama razrušeni dubrovački hotel Belvedere i Tvrđava Klis
Snimanje na Islandu je zasad završilo, a nova postaja je Hrvatska gdje će se snimati scene koje se odvijaju u Kraljevu grudobranu. Prema posljednjim vijestima izgledno je kako će jedna stara lokacija snimanja biti zamijenjena novom...
frans16611 / flickr.com

U prethodnom izvještaju spomenuli smo kako je ekipa brzim tempom (samo tjedan i pol) snimila scene na Islandu, na kojem snima već četvrtu godinu zaredom. Nakon 1. kolovoza, snimanje se nastavlja u Dubrovniku koji će već treći put „glumi“ Kraljev grudobran.

Ovaj put se neće snimati samo na Dubrovačkim zidinama nego i u razrušenom dubrovačkom hotelu Belvedere, napuštenom već 22 godine. Luksuzni hotel Belvedere otvoren je 1985. godine, da bi već nekoliko godina kasnije stradao je u Domovinskom ratu. Njegova zgrada još uvijek stoji usamljena i napuštena, a neki njegovi dijelovi mogli bi se savršeno uklopiti u svijet Igre prijestolja.

Ekipa će ovaj put snimati i u Splitu, preciznije u podrumima ispod Dioklecijanove palače, a kasnije i u jednom od najljepših fortifikacijskih znanja u Hrvatskoj, obližnjoj Tvrđavi Klis. Prema stranici winteriscoming.net, ovdje će se snimati scene s zmajskom kraljicom Daenerys jer je Maroko (čiji su krajevi prethodnih godina poslužili kao kulisa za Zaljev robova), uklonjen s popisa lokacija snimanja. Iako ne postoji službeno obrazloženje i potvrda ovih izmjena, za pretpostaviti je kako je bilo prekomplicirano istodobno snimati u četiri različite države i zato je Maroko zamijenjen bližom europskom regijom.

Kit Harrington koji u seriji glumi Jona Snowa kratko je izvjestio o statusu snimanja: „Snimat ćemo od srpnja do prosinca. Tek smo krenuli i dalek je još put pred nama. Svi su strašno napeti zbog posla koji nas čeka, ali tako je svake godine u ovo vrijeme i uvijek sve uspijemo završiti.“

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved