Rovinj
28.8.2013. 8:14:30h
Unkown festival u Rovinju: Za sve željne plesa
Unknown od ostalih festivala razlikuje pregršt živih nastupa izvođača iz Velike Britanije, Amerike i Australije, koji electro, dubstep, house, rnb stapaju s primljivom melodijom
Passetti / flickr.com

Unknown od ostalih festivala razlikuje pregršt živih nastupa izvođača iz Velike Britanije, Amerike i Australije, koji electro, dubstep, house, rnb stapaju s primljivom melodijom

I starska festivalska sezona sve se više usijava. Već etablirani pulski Outlook i sve poznatiji Dimensions tek što nisu započeli, a Rovinj će od 10. do 14. rujna iznenaditi i festivalom Unkown. Naoko nešto manje zvučnog imena, ono što nudi prvo izdanje ovog novog britanskog festivala je spektar najaktualnijih i najzanimljivijih elektroničkih izvođača današnjice. Njegovi organizatori, ujedno tvorci Hideouta na Zrću, domaće festivalsko podneblje obogatit će prvenstveno zvukovima indie-elektronike.

Dašak undergrounda

Ono što Unknown razlikuje i postavlja stepenicu više od ostalih elektroničkih događanja u zemlji jest da posjetitelje festivala očekuje pregršt živih nastupa. Program čine izvođači mahom iz Velike Britanije, Amerike i Australije, koja electro, dubstep, house, rnb stapaju s primljivom melodijom uz obavezan dašak undergrounda. Unknown ujedno donosi i mnogo DJ imena za one željne isključivo plesa.
Kao glavno ime festivala nameću se braća Lawrence, poznatiji kao Disclosure, s promocijom prvijenca »Settle« koji trenutačno hara svjetskom scenom. Ništa manje pažnje sa svojim debitantskim LP-jem »Devotion« nije pobudila ni britanska r'n'b zvijezda Jessie Ware, koja u Hrvatsku ove godine dolazi drugi puta.

Stotinu izvođača

Ne treba propustiti ni electro-soul pjevačicu u usponu Lulu James, kao i mlade australske psihodeličare Jagwar Ma. Nastupit će sve popularniji bendovi poput Django Django i The Horrors, respektabilni Four Tet te mladi producent Jamie XX, Todd Terje, indie-electro princ Totally Extinct Enormous Dinosaurs, s Hartere domaćoj publici poznati SBTRKT i Moderat te mnogi drugi.

Očekuje se da će festivalom proći više od stotinu izvođača te nekoliko tisuća gostiju s istom devizom: proslaviti ljeto na izmaku uz svježu, interesantnu i poletnu glazbu. Više informacija o festivalu nalazi se na njihovoj službenoj stranici. Cijena festivalske ulaznice za državljane prostora ex-Yu iznosi 430 kuna te je raspoloživa u sustavu Eventima.

Piše: Jasna Črnjarić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved