Čepinski Martinci
Kukuruzijada
12.8.2014. 11:16:05h
Cijelo selo mirisalo na kuhane i pečene kukuruze
Više od tisuću gostiju okupilo se na jubilarnoj, petoj Kukuruzijadi u središtu Čepinskih Martinaca koju je organizirao KUD Čepinski Martinci.
Reza / flickr.com

Više od tisuću gostiju okupilo se na jubilarnoj, petoj Kukuruzijadi u središtu Čepinskih Martinaca koju je organizirao KUD Čepinski Martinci.
Dok se kuhao i pekao kukuruz, grah u kotliću, šaran u rašljama... na besplatnoj trpezi za sve sudionike i goste našle su se i kokice te još bezbroj ponuđenih jela i slastica, spravljenih po domaćoj recepturi, onako kako su ih, kaže predsjednica KUD-a i organizatorica Dubravka Sudar, pravile njihove bake.
- Smisao ovakvog druženja ljudi želja je da nam se vrati tradicija i srdačni ljudski odnosi kao kada su ne baš tako davno upravo u ljetna predvečerja na ulice izlazili svi Martinčani i sjedili na klupama i družili se. Želimo da bude ponovno tako kao u vrijeme naših starih koji su se isto tako gostili međusobno, pekli na ulici kukuruze... - kazala je Dubravka Sudar.
Na manifestaciji, koja je na odličan glas došla čak i izvan Domovine, Martinčani su ugostili i osječko-baranjskog župana dr. Vladimira Šišljagića koji je rado zavirio ispod poklopaca posuda i na tacne s mirisnim i ukusnim delicijama da vidi što su to sve vrijedne i umješne žene pripremile. Toliko je toga bilo za počastiti da nema onoga koji se u kasni noćni sat vratio kući gladan ili žedan.
Župan Šišljagić “počastio” je organizatore komplimentima za ovako odlično pripremljenu manifestaciju koja, kao još 400 manifestacija koje se organiziraju u Županiji, pridonosi da nam gosti odsvakuda sve više dolaze i dao podršku da Martinčani u Kukuruzijadi ustraju. Donačelnik Općine Čepin Robert Periša poručio je da će svi skupa rado i dogodine biti gosti izvrsnim domaćinima kojima su u ovogodišnjim svečarskim poslovima pomogli i oni koji su se pobrinuli za pravo veselje uz ples, pjesmu, kola.., na crkvenom platou i ispred mjesnog doma: samičari Franjo Verić, Mato Ličanin i Marko Nosić, KUD-ovci iz Pitomače, Gundinaca, Erduta, udruga cimbalista, domaći i drugi zabavljači, tamburaši Šokci... Dubravka Sudar podijelila je zahvalnice sudionicima kulturnog programa, županu, čelnicima Općine Čepin..., ali najveću zahvalu dala je svojim sumještanima koji su se, vidljivo je bilo na svakom koraku središta Martinaca, itekako potrudili da Kukuruzijada bude uspješna kao i prošlih godina. Naime, selo ima 600-tinjak duša, a Kukuruzijada okupi više od tisuću posjetitelja.

Piše: Darko PEJIĆ

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved