Zagreb
Ankete
21.8.2014. 6:23:47h
Zagrepčani vole turiste, a i svoga gradonačelnika
Nove ankete pokazuju kako Zagrepčani nemaju ništa protiv turista, a i kako dalje podržavaju Milana Bnadića
Daniel Thornton / flickr.com

Grad Zagreb je u srpnju posjetilo oko 102 tisuće turista, a broj noćenja dosezao je do 170 tisuća. U prijevodu, to je za 13 posto više nego prethodne godine. Najviše posjetitelja bilo je iz Južne Koreje, Španjolske, SAD-a, Velike Britanije i Njemačke, a turiste svakodnevno primjećuju i građani Grada Zagreba. Sa brojem turista zadovoljni su i u Turističkoj zajednici Grada Zagreba, a velik broj turista očekuje se i u nadolazećim jesenskim mjesecima.

Zagrepčani uživaju u tome što je grad pun stranih turista. Istraživanje agencije „Vectura“ provedeno 18. kolovoza na uzorku od 500 ispitanika iz Zagreba pokazuje da su Zagrepčani oduševljeni uspjehom i porastom turizma u našem gradu. Čak 77,8% ispitanih raduje činjenica da je Zagreb pun stranih turista, a samo 4% stranci – uzrujavaju, što zapravo prikazuje odličnu prilagodbu naših sugrađana na to što je u zadnjih nekoliko godina glavni grad Hrvatske posta turističko odredište.

Kad je riječ o radu gradske uprave i političkim opredjeljenjima, ona se nisu puno promijenila u zadnjih mjesec dana. Rad gradonačelnika ispitani ocjenjuju sa solidnih 3,01.

Kada bi sutra bili izbori za gradonačelnika, Milan Bandić bi dobio premoćnih 37%, a na drugom mjestu je predsjednica ORAH-a Mirela Holy sa 24%. Potpora Bernandiću i SDP-u pala je na samo 10%, za skoro dva postotka.

Pesimizam građana Zagreba u odnosu na ukupnu situaciju u državi smanjen je, ali sasvim malo – prošli je mjesec 64,8% anketiranih građana bilo uvjereno da će se situacija i dalje pogoršavati, a sad je takvog mišljenja 62,8%. Dakle, vedriji su dani ohrabrili dva posto ispitanih i uvjerili ih u mogućnost bolje budućnosti.

Piše: Maria Horvat

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved