Pula
Motoristi
21.8.2014. 9:52:01h
Idući tjedan održava se 20. Croatia Bike Week
Twin Horn MC i ove godine priprema Croatia Bike Week odnosno Hrvatski tjedan motora za ljubitelje motocikala i rock 'n' rolla čije će se već 20. izdanje održati od ponedjeljka do nedjelje na Monumentima i na još nekim lokacijama u Puli.
istolethetv / flickr.com

Twin Horn MC i ove godine priprema Croatia Bike Week odnosno Hrvatski tjedan motora za ljubitelje motocikala i rock 'n' rolla čije će se već 20. izdanje održati od ponedjeljka do nedjelje na Monumentima i na još nekim lokacijama u Puli.

Ovaj međunarodni moto susret okuplja ljubitelje motocikala svih vrsta i proizvođača, ali i ljude koji vole dobru zabavu. Za one koji dođu svojim motociklima ulaz je besplatan, a ostalima se naplaćuje 50 kuna te vrijedi za sve dane manifestacije. Kampiranje je također besplatno za sve sudionike, a kampirati se može na Monumentima sve vrijeme manifestacije. Najjače glazbeno ime ove godine bit će Goran Bare i Majke koji će nastupiti u subotu u 23 sata, a bit će i moto igara, sexy showa, no neće izostati ni najveći hrvatski defile motociklista kroz grad.

Već od ponedjeljka započet će različiti programi po gradu i okolici. Mnogi dućani zanimljivi motociklistima nudit će proizvode po povoljnijim cijenama, a mnoge firme koje obavljaju različite turističke djelatnosti usluge će motociklistima naplaćivati po popularnim cijenama, dok će večernji programi biti organizirani na lokacijama u samome gradu Puli. U ponedjeljak u 21 sat u caffe baru Mimoza nastupa Sister Soul & Blaxperts što je ime iza kojeg stoji polufinalistica lanjskog showa The Voice of Germany Tiana Kruškić, a u utorak će se na Portarati u 21.30 održati Elvis Presley Show.

Od srijede se priča nastavlja na Monumentima, gdje će kroz četiri dana biti održani mnogi koncerti pa tako u srijedu u 21 sat nastupaju Muha, Veco & Company. Dan kasnije u 22 sata nastupa bend koji će izvoditi obrade Rolling Stonesa, a u ponoć na redu su pulski blueseri Double Dose.

Akrobatski show na motociklu u petak u 18 sati izvest će Dejan Špoljar, najbolji majstor ovog posla u Hrvatskoj, a koncertni program se nastavlja navečer u 21 sat. Tada će prvi zasvirati Steelhammer, nakon čega slijede dva tribute banda koji će izvoditi glazbu grupa Lynyrd Skynyrd i AC/DC. U 1.30 pozornicu zauzimaju pulski Delta Blues Gang.

Najbogatiji program je u subotu kada se u 14 sati održava izložba oldtimera. U 16 sati kreće defile koji od Monumenata ide ulicama Creska, 119. brigade, Riva, Arsenalska, Jeretova, Stoja, Lungomare, Veruda, Tomassinijeva, Arsenalska, Dobrilina, Laginjina, Giardini, Istarska, 43. istarske divizije, Prekomorskih brigada te se nakon obilaska Pule državnom cestom br. 3 vraća k Monumentima. Onima koji žele mahnuti motociklistima organizatori predlažu da je najbolje da to učine na Giardinima, Rivi ili pred Arenom, a one koju u to vrijeme naiđu na organiziranu kolonu motocikala mole za strpljenje.

Nakon defilea vrijeme će se do večeri moći kratiti još jednim Špoljarovim akrobatskim showom i moto igrama a tu je i odabir najboljeg prerađenog motocikla, dok glazbeni program uz obrade Pink Floyda kreće u 20 sati. Twin Horn Band nastupa u 21 sat, a Goran Bare i Majke u 23 sata, nakon čega će se u 50 minuta iza ponoći održati vatromet. To još nije sve jer su na programu sexy show i bend koji će odati počast grupi ZZ Top. Uz sve to, moći će se razgledati i nešto kupiti na brojnim štandovima s ponudom zanimljivom motociklistima. Organizatori tu posebno izdvajaju Custom Chrome, Harley-Davidson, GoPro i Gerber.

Manifestaciju više od desetljeća podržavaju i Grad Pula te Turistička zajednica grada Pule, ali i mnoge druge tvrtke, institucije, mediji i pojedinci kojima se organizatori zahvaljuju.

S Rive do Monumenata brodom svakih sat vremena

S pulske Rive na Monumente će voziti brod svakih puni sat od četvrtka u 19 sati do nedjelje u 8 sati s rive (što znači u 19, 20 itd.), a vraća se svakih sat vremena, (odnosno u 19.30, 20.30 itd.) Mjesto polaska broda bit će na kraj torte tj. ACI-ja, a bit će označeno natpisom. Cijena vožnje u jednom smjeru iznosi 20 kuna.

Piše: M. Radić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved