Omišalj
Ribilov
28.8.2014. 6:02:01h
Big OM - natjecanje u big game fishingu
Od 27. do 30. kolovoza klub za sportski ribolov Big OM Omišalj organizira u Omišlju (Riva Ivana Pavla II) deveto natjecanje u big game fishingu. Svečano otvorenje je večeras u 20 sati, vaganje ulova od 28. do 30. kolovoza u 19.30 sati, a proglašenje pobjednika 30. kolovoza u 20 sati.
Christian Jensen / flickr.com

Od 27. do 30. kolovoza klub za sportski ribolov Big OM Omišalj organizira u Omišlju (Riva Ivana Pavla II) deveto natjecanje u big game fishingu. Svečano otvorenje je večeras u 20 sati, vaganje ulova od 28. do 30. kolovoza u 19.30 sati, a proglašenje pobjednika 30. kolovoza u 20 sati. Svake večeri bit će organiziran zabavni program uz glazbene goste, gastro ponudu i prezentaciju jela od tune.

Kako najavljuju organizatori, ova tradicionalna manifestacija jedan je od najznačajnijih sportskih i turističkih događanja na otoku Krku. Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Primorsko-goranske županije, Općine Omišalj te turističkih zajednica Kvarnera i Omišlja. Big OM Kup Omišlja prvi je put održan 2006. godine. Inače, ovaj oblik ribolova u svijetu već dugo popularan. Posljednjih godina big game fishing ima sve više svojih poklonika i u Hrvatskoj. Organizatori tvrde da big game fishing u Omišlju također bilježi sve veći broj sudionika, a sve je to prepoznao Hrvatski savez za sportski ribolov na moru. Naime, od ove godine savez organizira državno prvenstvo u big game fishingu. Stroga su pravila big game fishinga koji danas promiče održivo ribarstvo. Naime, zabranjen je lov živim mamcima, dozvoljava se ulov tune plavih peraja minimalne težine 50 kilograma, igluna 30 kilograma, gofa pet kilograma... Pored toga, dopuštena ukupna kilaža ulova tune plavih peraja je 620 kilograma. Kada se kvota ulova ispuni, tuna se vraća u more. Pribor za ribolov je danas sofisticiran, tako da se riba vraća u more s ozljedama koje brzo zacijele. Ove godine u Omišalj stiže još veći broj natjecatelja te organizatori očekuju između 25 i 30 brodova.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved