Pula
Pulska arena
30.8.2014. 5:49:03h
Turisti vole Arenu pogledati - iz kafića
Mišljenje gosta u suvremenom turizmu od presudnog je utjecaja na popularnost destinacije i objekata. Zbog loših kritika objavljenih na internetu nije se jednom dogodilo da gosti zaobilaze neki grad, hotel, restoran…
Keith Roper / flickr.com

Mišljenje gosta u suvremenom turizmu od presudnog je utjecaja na popularnost destinacije i objekata. Zbog loših kritika objavljenih na internetu nije se jednom dogodilo da gosti zaobilaze neki grad, hotel, restoran… Jer kritika turista je možda najjača antireklama koju nitko tko se bavi turizmom ne želi iskusiti. A u današnje doba svaka je informacija dostupna i brzo dopire do potencijalnog gosta. Jedan od takvih izvora informacija prema iskustvima turista, kojemu se bezrezervno vjeruje je popularni portal TripAdvisor. Mjesto je to na kojemu se traže preporuke gdje jesti, što vidjeti i gdje se zabaviti u nekom odredištu, ali i mjesto gdje gosti nerijetko ostavljaju poruke i kritike upućene pružateljima turističkih usluga.

Najbolji hoteli u Rovinju

Na tom je portalu do 27. kolovoza objavljeno čak 46.513 osvrta, preporuka i mišljenja gostiju o Istri, a prema njihovim komentarima najpopularniji, odnosno najbolje ocijenjen je Rovinj, slijedi ga Pula pa tek onda Poreč. Na četvrtom je mjestu Medulin, petom Umag, a začudo na šestom se našao Vodnjan. Najviše komentara ima Rovinj, čak 13.502, a s 8.372 slijedi ga Poreč te sa 6.144 komentara Pula. Zanimljivo je da je više komentiran Vodnjan (2.549) od Medulina (1.487) s obzirom da Vodnjan ima nemjerljivo manje turista od Medulina.

Na razini Istre najbolje ocijenjeni hoteli su u Rovinju. I dalje prvo mjesto drži Monte Mulini, a slijedi ga Lone - dakle dvije uzdanice hotelijerstva s pet zvjezdica. Zanimljivo je da je ove godine na treće mjesto izbio mali hotel Oasi u Pješčanoj Uvali. Što se tiče atrakcija i ove je godine na broju jedan za goste adrenalinski park Glavani nedaleko Barbana koji očito i nakon tri godine nije izgubio na svojoj atraktivnosti. Drugo mjesto drži stari grad u Rovinju kojega gosti posebno vole, jer je, kako vele pun galerija i restorana. Neke je toliko osvojio da im je odmor u Istri postao najbolji godišnji odmor koji su proveli u Europi!

Peekaboo im draži od Arene?!

- Čitala sam negativne ocjene o Rovinju i ne mogu ih razumjeti. Rovinj je za mene bio savršena lokacija za odmor - nudi se puno aktivnosti, ali istodobno vlada opuštajuća atmosfera. Svima preporučam odmor u Rovinju, a posebno mladim parovima koji žele istraživati. Ako ste jedan od onih koji žele potrošiti cijelo bogatstvo da biste bili cijeli dan na plaži, nemojte doći u Hrvatsku! Nemojte se samo onda žaliti na ovaj predivan grad koji nudi toliko kulture i povijesti. Nisam jedna od onih osoba koje se vole vraćati na isto mjesto, ali mislim da sam srce ostavila u Rovinju, oduševljeno komentira Zara iz Velike Britanije.

Treća najbolja atrakcija u Istri za goste je pulski ugostiteljski objekt Peekaboo - Approved by Kids blizu Arene kojega dobro ocjenjuju gosti s djecom jer ima i igraonicu. To je ujedno najbolje ocijenjena atrakcija u Puli. Arena je, iako najposjećeniji spomenik u Istri, po ocjeni posjetitelja tek na osmom mjestu, a gosti se žale da ima premalo zanimljivih sadržaja u samom spomeniku te na prljavštinu.

Piše: Barbara Ban

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved