Krapina
4.9.2013. 2:16:08h
Predstavljen program 48. Tjedna kajkavske kulture
KRAPINA – Bogat program 48. Tjedna kajkavske kulture koji će biti održan od 8. do 14. rujna predstavljen je na konferenciji za novinare u Krapini.
Mich973 / wikipedia.org

KRAPINA – Bogat program 48. Tjedna kajkavske kulture koji će biti održan od 8. do 14. rujna predstavljen je na konferenciji za novinare u Krapini. Ove godine, organizatori, Grad Krapina i Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo, ulaze u Tjedan u partnerstvu s Krapinsko-zagorskom županijom, jer smatraju da to mora biti puno šira priča od lokalnog nivoa, istaknuo je gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović. Tjedan kajkavske kulture bi trebao povezati sve jedinice lokalne samouprave i želja je stvoriti atmosferu iz koje će se osjetiti da svi Zagorci zajedno dišu za ovu manifestaciju, naglasio je između ostalog župan Željko Kolar i dodao kako je namjera da se ubuduće u Tjedan uključe i županije s drugih kajkavskih govornih područja. Kruna događanja i ove su godine dvije glazbene večeri, najavio je umjetnički ravnatelj 48. Festivala kajkavskih popevki, maestro Siniša Leopold. U petak, 13. rujna, je večer pod nazivom „Popevke zanavek, na kojoj će biti izvedene uspješnice s dosadašnjih festivala, a subotnja večer donosi 20 novih popevki.

U sedam dana trajanja manifestacije Krapina će obilovati brojnim sadržajima, a jedna od novina vezana uz Festival je da dio ulaznica za obje festivalske večeri ide u slobodnu prodaju.

Piše: zp/rzl

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved