Priznanje
4.9.2014. 6:19:20h
Hrvatska sljedeće godine domaćin godišnje skupštine Udruženja turoperatora SAD-a
Udruženje turoperatora Sjedinjenih Američkih Država (USTOA), jednoglasno je, na sastanku skupštine održane u New Yorku, odabralo Hrvatsku kao domaćina ''Out of Country'' sastanka za 2016. godinu. Hrvatska turistička zajednica će s partnerima, turističkim zajednicama Istarske i Dubrovačko-neretvanske županije i grada Zagreba, u proljeće 2016. godine ugostiti 50 predstavnika USTOA-e, aktivne članove i njihove goste.
Mike Mozart / flickr.com

Udruženje turoperatora Sjedinjenih Američkih Država (USTOA), jednoglasno je, na sastanku skupštine održane u New Yorku, odabralo Hrvatsku kao domaćina ''Out of Country'' sastanka za 2016. godinu. Hrvatska turistička zajednica će s partnerima, turističkim zajednicama Istarske i Dubrovačko-neretvanske županije i grada Zagreba, u proljeće 2016. godine ugostiti 50 predstavnika USTOA-e, aktivne članove i njihove goste.

Program boravka američkih turoperatora obuhvatit će dvodnevni boravak i obilazak Zagreba te sastanak Glavnog odbora USTOA-e, boravak i razgled Istre uz organiziranu panel raspravu s predstavnicima hrvatskog turističkog gospodarstva, te susret s predstavnicima sektora u Dubrovniku.

''Partnerski odnos koji je Hrvatska turistička zajednica pokazala tijekom višegodišnje suradnje s turoperatorima na američkom tržištu uz posebnost hrvatske turističke ponude, bili su razlozi za odabir Hrvatske kao destinacije sastanaka u 2016. godini. Sigurni smo kako će boravak u Hrvatskoj biti prigoda za još bolje upoznavanje s destinacijom, što će u konačnici utjecati na porast turističkog prometa te pridonijeti daljnjem ekonomskom razvoju Hrvatske'', rekao je nakon skupštine Terry L. Dale, predsjednik USTOA-e.

Nakon što je Turističko vijeće HTZ-a, na svojoj sjednici u srpnju 2014. godine, prihvatilo kandidaturu Hrvatske i usuglasilo se kako će učinci USTOA-inog sastanka, radi važnosti samoga udruženja, tako i interesa partnera s američkoga tržišta, biti višestruki, Hrvatska turistička zajednica zajedno s partnerima potvrdila je svoju kandidaturu.

''Važnost održavanja ''Out of Country“ sastanka USTOA-e za Hrvatsku je doista velika. Utjecaj koji ovo udruženje ima na cjelokupnu turističku industriju Sjeverne Amerike izniman je, a sam marketinški odjek sastanka imat će velik utjecaj i na ostale turoperatore u kreiranju svojih programa za Hrvatsku. To osobito veseli ako se uzme u obzir da Hrvatsku iz godine u godinu posjećuje sve veći broj gostiju sa sjevernoameričkoga tržišta. Tako je u 2013. godini zabilježeno 18 posto više dolazaka, odnosno 16 posto više noćenja kanadskih gostiju i 25 posto više dolazaka i noćenja s tržišta SAD-a. Jednako tako, u prvih sedam mjeseci ove godine zabilježeno je 20 posto više dolazaka i 15 posto više noćenja iz Kanade, te 17 posto više dolazaka i 16 posto više noćenja iz Sjedinjenih Američkih Država u usporedbi s istim razdobljem lani, dok se u mjesecu srpnju, u usporedbi s lanjskim srpnjem, bilježi povećanje broja dolazaka (+17) i noćenja (+11) gostiju iz Kanade i dolazaka (+14) i noćenja (+12) iz SAD-a. Vjerujemo da će se pozitivan trend s istoga tržišta nastaviti i u narednom razdoblju, a znatan utjecaj zasigurno će imati i sastanak ključnih članova USTOA-e'', rekao je direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić komentirajući odluku USTOA-e.

USTOA (United States Tour Operators Association) je profesionalno udruženje osnovano 1972. godine u Kaliforniji, s primarnom svrhom promicanja integriteta među turoperatorima, a već 1975. godine postala je nacionalna organizacija sa sjedištem u New Yorku. Ciljevi USTOA-e su edukacija turističke industrije i vladinih agencija, javnosti i turoperatora o turama i paketima, zaštita potrošača i turističkih agenata, poticanje visoke razine profesionalizma u turističkoj industriji, te promocija i razvoj putovanja na svjetskoj razini.

Danas ''Aktivne članove'' USTOA –e predstavljaju neka od vodećih imena u turističkoj industriji i obuhvaćaju značajan udio tržišta turoperatora u Sjevernoj Americi.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved