Varaždin
Barokne večeri
10.9.2014. 5:25:54h
U Beču predstavljene 44. Varaždinske barokne večeri
U palači Metternich u Beču, sjedištu Veleposlanstva Republike Italije u Austriji, održano je u nazočnosti velikog broja gostiju, predstavnika diplomatskog zbora, političkog i društvenog života Beča predstavljanje 44. Varaždinskih baroknih večeri.
Ramón / flickr.com

U palači Metternich u Beču, sjedištu Veleposlanstva Republike Italije u Austriji, održano je u nazočnosti velikog broja gostiju, predstavnika diplomatskog zbora, političkog i društvenog života Beča predstavljanje 44. Varaždinskih baroknih večeri.

Dobrodošlicu gostima u zgradi sagrađenoj 1872. godine poželjeli su veleposlanik Italije, zemlje partnera 44. Varaždinskih baroknih večeri, Giorgio Marrapodi i hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota. «Ovo nije bilo samo predstavljanje Varaždina i Varaždinskih baroknih večeri, već i puno šire i odličan način da predstavimo Hrvatsku i kroz velik broj austrijskih medija koje smo imali večeras ovdje i to je odlična promocija za našu zemlju. Dajemo snažnu sliku da Hrvatska pripada kulturološkom i svakom drugom smislu ovom srednjeeuropskom milijeu. I u tome je uspjeh i ovog događaja», naglasio je veleposlanik Bakota, koji je dodao kako se nada kako će i njegovi kolege, kao i predstavnici austrijskog parlamenta i ministarstva vanjskih poslova koji su se okupili također u palači Metternich doći posjetiti Varaždin i posvjedočiti ljepote grada i cijelog područja Hrvatske.

Zadovoljan odazivom gostiju bio je i ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić koji je istaknuo kako će ovogodišnje Varaždinske barokne večeri predstaviti perjanicu talijanske barokne glazbe i dodao kako će svaki koncert biti poseban, a u budućnosti Varaždin mora raditi na tome da svoj festival i turistički promovira kako bi grad postao kulturna prijestolnica Europe i barokna prijestolnica u svjetskim razmjerima. «Palača Metternich je mjesto u kojoj se stvarala povijest, a stvara se i sadašnjost i ono što nas danas posebno veseli je sjajan odaziv od parlamentaraca do diplomanata, kulturnjaka, znanstvenika, gospodarstvenika. Sve je to zapravo plod našeg dugogodišnjeg rada i prisustva u Beču, a rezultat je i velik broj gostiju iz Austrije u Varaždinu», istaknuo je Raymond Rojnik, voditelj Koncertnog ureda Varaždin.

Predstavljanju u Beču kojeg su Varaždinske barokne večeri organizirale s hrvatskim Veleposlanstvom i u suradnji s Veleposlanstvom Italije podršku je dao i austrijski partner VBV-a Mauro Maloberti, koji s varaždinskim festivalom surađuje tri godine. «Krenuli smo s malim projektom, a ove godine ostvarit ćemo zajedno četiri iznimna koncerta s odličnim glazbenicima. Smatram da Varaždin ima veliki potencijal, a kombinacija odlične hrane, glazbe i divne arhitekture, kao i dobrih domaćina je odlična i najbolja pozivnica u Hrvatsku», naglasio je Maloberti.

Predstavljanje programa 44. Varaždinskih baroknih večeri u Beču uveličali su svojim nastupom i glazbenici talijanskog ansambla La Magnifica comunita koji su izveli djela Tartinija i Vivaldija.  Svoj dolazak na Festival najavila je i Rodica Vica, operna pjevačica koja će po prvi puta posjetiti Varaždin i nastupiti na otvorenju 44. Varaždinskih baroknih večeri. «Toliko sam toga lijepog čula o Varaždinu i Festivalu i počašćena sam što ću nastupiti na otvorenju. Već se veselim», istaknula je Vica koja će nastupiti varaždinskoj Katedrali uz Accademiu Bizantinu 19. ovog mjeseca u izvedbi Vivaldijeve Glorie.

Piše: R.P.B.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved