Vinkovci
Malo dobrih ljudi
11.9.2014. 13:19:13h
Od svakog noćenja dvije kune za održavanje stana za male oboljele Vinkovčane
U svibnju 2008. na zagrebačkim Ravnicama kupljen je stan veličine 80 kvadrata
novalic.mislav / flickr.com

Vinkovačka tvrtka Gem potpisala je s udrugom Hrvatska žena ugovor kojim se obvezuje da će od svakog ostvarenog noćenja u hotelima Slavonija i Gem, dvije kune donirati za troškove održavanja stana u Zagrebu u kojemu borave maligno oboljela vinkovačka djeca i njihovi roditelji, a o stanu skrbi Hrvatska žena koja je i organizirala veliku akciju prikupljanja novca za kupnju ovog stana.

- Riječ je o inicijativi koja je pokrenuta, po prvi puta iz turističkih resursa tvrtke Gem d.o.o., a koja će udruzi Hrvatska žena Vinkovci pomoći u pokrivanju materijalnih troškova održavanja stana - kaže Kristina Dukanović Crljenković, direktorica Hotela Slavonija i Hotela Gem dodajući kako je u hotelu Slavonija otvoren i stalni-prodajni postav likovnih uradaka umjetnika, a sva prikupljena sredstva namijenjena su za održavanje stana u Zagrebu.

U svibnju 2008. na zagrebačkim Ravnicama, u blizini zagrebačkih bolnica u kojima se većina djece liječi, kupljen je stan veličine 80 kvadrata u kojemu je dosad boravilo 69-oro djece. Dvoje djece, na žalost, nije izdržalo teške terapije, kažu u Hrvatskoj ženi.

- Nastojali smo takvim obiteljima olakšati boravak, koliko-toliko težinu života i situacija u kojoj su se našle. Zahvaljujući tom stanu u Zagrebu mnogima su itekako smanjeni troškovi koje su inače imali zbog nepostojanja onkoloških odjela u našim dvjema županijskim bolnicama. Do kupovine stana roditelji maligno bolesne djece snalazili su se kako su znali i umjeli, spavali su kod rodbine ili prijatelja ili pak u hotelima. Sve to poskupljivalo je i dobrano otežavalo situaciju u kojoj su se našli. Kako liječenje zna trajati i godinama lako se izračuna kolikim su troškovima bile izložene obitelji. Sada, umjesto njih režije plaća naša Udruga. Do potrebnog novca dolazimo organiziranjem likovnih izložbi i aukcija slika, prodajom kolača, rukotvorina, ruža i ostalog cvijeća, izdavanjem prigodnih publikacija, donacijama dobrih ljudi - kaže Helena Kuharić, predsjednica Udruge Hrvatska žena.ž

Piše: Miroslav Flego

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved