Poreč
MITOMED
29.9.2014. 11:36:47h
U Poreču održan sastanak EU projekta Modeli integriranog turizma na mediteranu – MITOMED
U Poreču je 25. I 26. rujna održan dvodnevni skup u sklopu EU projekta „Models of Integrated TOurism in the MEDiterranean - MITOMED“. Ukupni budžet projekta iznosi 570.000 EUR, od čega je 78 % sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF).
Gerhard Rieß / flickr.com

U Poreču je 25. I 26. rujna održan dvodnevni skup u sklopu EU projekta „Models of Integrated TOurism in the MEDiterranean - MITOMED“. Ukupni budžet projekta iznosi 570.000 EUR, od čega je 78 % sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF).
Prvi dan skupa u Poreču bio je otvoren za javnost i posvećen prezentaciji projekta čiji je cilj promicanje integriranog modela upravljanja pomorskim i obalnim turizmom na Mediteranu unapređenjem kvalitete podataka, informacija, proizvoda i usluga te politika koje se odnose na sektor turizma. Skup je ispred Istarske županije otvorila zamjenica župana Viviana Benussi, a goste je pozdravio i ravnatelj Instituta za poljoprivredu i turizam, dr. sc. Dean Ban. Uvodna predavanja održali su Cristina Vojić Krajcar iz Turističke zajednice Istarske županije koja je predstavila Istarski turizam i smjernice njegova razvoja te prof. dr. Dragan Magaš s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji koji je dao poseban osvrt na ulogu plaža u Strategiji razvoja turizma Hrvatske do 2020.
Nakon toga partneri su predstavili rezultate preliminarnih studija turističkih sistema u Toskani, Kataloniji, Cipru i Istri.
Drugi dan skupa, posvećen implementaciji projekta, organiziran je u Institutu za poljoprivredu i turizam, gdje su znanstvenici iz Instituta i članovi Upravnog odbora projekta kroz različite aktivnosti predviđene radnim paketima dali svoj doprinos realizaciji projekta čiji je očekivani rezultat izrada Akcijskog plana za pomorski i obalni turizam na Mediteranu na temelju zajedničke metodologije koja se planira razviti kroz projekt.
Skup je zatvoren svečanim obilježavanjem Svjetskog dana turizma.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved