Đakovo
Između 1700 gradova
1.10.2014. 4:56:42h
Đakovo je dobitnik Brončane ruže Europe
Grad Đakovo dobitnik je još jedne cijenjene europske nagrade - u konkurenciji 1700 gradova Europe koji su ove godine kandidirani ispred kontinentalne asocijacije za cvijeće i krajobraz Entente florale Europe
EHRENBERG Kommunikation / flickr.com

Grad Đakovo dobitnik je još jedne cijenjene europske nagrade - u konkurenciji 1700 gradova Europe koji su ove godine kandidirani ispred kontinentalne asocijacije za cvijeće i krajobraz Entente florale Europe, Đakovo je proteklog vikenda na svečanosti proglašenja u mađarskom gradu Szazhalombatta osvojio Brončanu ružu Europe, izvijestio je jučer gradonačelnik Zoran Vinković.
- Kako sam naglašavao proteklih mjeseci - da je i sama nominacija bila veliki uspjeh, osvojena bronca za naš grad potvrda je da smo prepoznati i u europskim okvirima, kada je u pitanju ukupna uređenost grada. Strogi ocjenjivački kriteriji obuhvaćali su uređenost i hortikulturna obilježja, ali uz to ocjenjivalo se i kvalitetu života građana te parkovnu arhitekturu, plansku dokumentaciju povezanu s brigom o okolišu, kao i edukaciju i rad naših udruga i ustanova poput vrtića i škola na način da se procjenjivalo koliki je njihov svakodnevni utjecaj na ukupnu kvalitetu života u Đakovu. Ova prestižna nagrada dokaz je da u Đakovu postoji sinergija grada i turizma, jer ovo nije nagrada samo za turistički dojam, nego i za sve ostalo što grad Đakovo nudi svojim građanima. Biti dijelom nagrađenih i dijelom Europe koja prepoznaje značaj zelenila i vanjskog uređenja, velik je uspjeh za naš grad - navodi Vinković.
Čestitku je uputio i gradu Ninu koji je osvojio srebro u kategoriji gradova i mjesta do 3000 stanovnika, te je Đakovčanke i Đakovčane pozvao da se uključe u predstojeći veliki projekt - dobivanje statusa Europske prijestolnice kulture 2020.

Piše: S.Župan

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved