Buzet
11.9.2013. 4:38:03h
Rascvjetao se sjever Istre: završila akcija Margerita
U sklopu eko-akcije Neka moja Istra blista - naj nan Buzeština bije lipa čista, Turistička zajednica Buzeta već 15 godina organizira akciju biranja najuređenije okućnice, balkona i poslovno-gospodarskog objekta, koja od 2003. godine nosi naziv Margerita.
/ glasistre.hr

U sklopu eko-akcije Neka moja Istra blista - naj nan Buzeština bije lipa čista, Turistička zajednica Buzeta već 15 godina organizira akciju biranja najuređenije okućnice, balkona i poslovno-gospodarskog objekta, koja od 2003. godine nosi naziv Margerita.

U ovogodišnjoj akciji za najuređeniju okućnicu proglašena je ona obitelji Mujić iz Željezničke stanice Buzet, druga je obitelji Pavletić iz buzetskog naselja Verona, a treća obitelji Brženda iz Barušići.

U kategoriji balkona prvo mjesto osvojila je Silvana Štrpin iz Peničići, drugo Doris Koraca iz Sv. Ivana, a treće Stoša Nadal iz  Brnobići.

Nagradu za najuređeniji mali poslovno-gospodarski objekt dobila je Biskoteka Roč, a u kategoriji velikih gradsko komunalno poduzeće Park iz Sv. Ivana, čiji djelatnici sami vode brigu o okolišu svoga poslovnog objekta. Nagrada za najuređeniji balkon odnosno okućnicu po starinski pripala je Ivanki Bolterstein iz Krušvari.

Konkurencija je doista bila jaka jer su mjesni odbori i pojedinci predložili čak 40 kandidata, a najuređenije balkone i okućnice odabrala je tročlana komisija.

Akcija inače traje od kraja svibnja do kraja srpnja do kada se u pravilu obilazi teren, a dobitnici se proglašavaju u rujnu u sklopu gradskog praznika i tradicijske Subotine.

- Nakon dugog niza godina organiziranja primijetili smo da su se neki prostori značajno proljepšali i procvjetali, a svijest o uređenju prostora i briga o okolišu značajno su podignuti, što nam je i bila namjera, rekla je direktorica buzetskog TZ-a Nada Prodan Mraković.

Nagrađeni su dobili statue margerita i margeritica koje je izradila buzetska umjetnica Goranka Črnac te poklon-bonove od sponzora i buzetskog TZ-a.

Piše: G. Čalić Šverko

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved