Oprtalj
Tarufi
24.10.2014. 10:19:47h
Tuberfest: Smotra uz rub Motovunske šume
Tradicionalni, XXI. Tuberfest - dvodnevni sajam istarskog bijelog tartufa i poljoprivrednih proizvoda - u organizaciji Turističke zajednice Općine Oprtalj, počinje u sutra u Livadama, uz sam rub Motovunske šume, najpoznatijeg staništa tartufa.
Scott Darbey / flickr.com

Tradicionalni, XXI. Tuberfest - dvodnevni sajam istarskog bijelog tartufa i poljoprivrednih proizvoda - u organizaciji Turističke zajednice Općine Oprtalj, počinje u sutra u Livadama, uz sam rub Motovunske šume, najpoznatijeg staništa tartufa.

- U sajamskom šatoru i na vanjskom prostoru očekuje se ukupno pedesetak izlagača poljoprivrednih proizvoda te nekoliko tvrtki registriranih za promet tartufima, najavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Aleksander Krt, načelnik oprtaljske općine i predsjednik TZ-a. Cilj je, rekao je Krt, promocija tartufa te poljoprivrednih proizvoda Istre, ali i stvaranje prepoznatljivog imidža za proširenje turističke sezone tako da gosti i tijekom listopada, posebice vikendima, imaju razloga posjetiti unutrašnju Istru.

U subotu i nedjelju sajam svoja vrata otvara u 13 sati. U subotu je uz otvaranje predviđen nastup limene glazbe Babići, izložba radova Likovne radionice Zajednice Talijana Livade - Gradinje. U organizaciji Zajednice Talijana, najavila je predsjednica Irina Štokovac, je i prodaja kolača po promotivnim cijenama u humanitarne svrhe. Vrijedne domaćice Livada i okolnih naselja pripremaju sedamdesetak vrsta kolača. Sredstva će se donirati Gradinjama za obnovu društvenog prostora, a lani su bila usmjerena u obnovu Društvenog doma u Livadama.

U 13.30 i 15.30 sati je pokazno traženje tartufa, u 14 sati je show cooking gradonačelnika i načelnika s trase Parenzane, te demonstracija pripreme i degustacija tradicionalnih istarskih tjestenina s bijelim tartufima. Slijedi biranje i ocjenjivanje najvećeg tartufa Sajma, licitacija tartufa te zabavni program.

Piše: G. Čalić Šverko

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved