Sveti Martin na Muri
Razvoj
12.11.2014. 13:14:23h
Turizam i gospodarstvo su okosnica razvoja Sv. Martina na Muri
Ucrtani su novi putevi u razvoju županije i promjena je puno, ali ono što se nije promijenilo je martinski čovjek
/ emedjimurje.hr

U prisutnosti biskupa Varaždinske biskupije monsinjora Josipa Mrzljaka, župana Matije Posavca sa zamjenicima Zoranom Vidovićem i Sandrom Herman, predsjednika županijske Skupštine Mladena Novaka, predstavnika Termi Sveti Martin, načelnika i gradonačelnika susjednih općina i grada Mursko Središće, mještana i prijatelja općine Sveti Martin na Muri svečano je obilježen dan jedne od najuspješnijih općina Međimurske županije, ali i Dan župe sveti Martin.

Kako je na samom početku istaknuo predsjednik općinskog vijeća Dražen Crnčec, Sveti Martin na Muri je općina vrijednih, marljivih ljudi i od prošlogodišnjeg Martinja se puno toga promijenilo u turizmu i gospodarstvu općine. “Ucrtani su novi putevi u razvoju županije i promjena je puno, ali ono što se nije promijenilo je martinski čovjek. Zato koristim i ovu priliku da pozovem sve da nastavimo, na ovaj način voditi općinu za još veći i bolji uspjeh, a na korist upravo naših martinskih ljudi.“ – zaključio je Crnčec.

“Turizam i gospodarstvo su okosnica razvoja Svetog Martina na Muri. I tom razvoju, kada je turizam u pitanju, nositelj većine aktivnosti su Terme Sveti Martin, a upravo zahvaljujući njima općina zauzima sve značajnije mjesto na turističkim kartama Hrvatske, ali i šire.“ – rekao je načelnik općine Franjo Makovec te nastavio da je cilj da u općini kroz dvije godine broj noćenja dosegne brojku od 100.000, a u razdoblju od 7 do 10 godina i onu od 200.000 noćenja.

“Općina bilježi poraste na svim razinama i kada je broj radnih mjesta u pitanju, ali i turista. A to je znak da radimo dobro, dasmo na dobrom putu i da tako moramo nastaviti.“ – nastavio je načelnik te od mnogih projekata koje je realiziralo općinsko vodstvo u proteklom razdoblju istaknuo otvorenje Mlinarske kuće u Žabniku, za koju je najavio i nastavak realizacije putem natječaja Ministarstva turizma.

Također je najavio i realizaciju projekta Centra za kulturu koji će u potpunosti promijeniti vizuru centra ove najsjevernije hrvatske općine, a na pomoći u realizaciji se posebno zahvalio biskupu monsinjoru Mrzljaku kao i župniku Ivanu Hercegu koji su ustupili općini dio zemljišta nužno potrebnog  za provođenje ovog projekta u djelo.

“Nikako ne smijemo zaboraviti gospodarstvo općine, jer do kraja mandata ćemo sigurno otvoriti još radnih mjesta. Nedavno su potpisani ugovori s nizozemskim investitorom i  upravo predanim radom i predstavljanjem na sajmovima diljem Hrvatske i Europe uspjeli smo pronijeti ime Svetog Martina na Muri među investitore koji traže upravo sredine u kojima brzo i jednostavno mogu doći do pogodne lokacije i kvalitetne radne snage.“ – zaključio je načelnik Makovec te se posebno zahvalio županu Posavcu na suradnji i pravom partnerskom odnosu.

Kako je na samom početku istaknuo župan Matija Posavec na Svečanoj sjednici su bili prisutni svi predstavnici izvršne i predstavničke vlasti Međimurske županije i to je potvrda da se županijska vlast prema ovoj općini odnosi s posebnom  pažnjom. “Čestitam vam na svim turističkim rezultatima koji su evidentni, a posebice Termama Sveti Martin i na odluci da pojedine proizvode za potrebe termi otkupljuju od naših, lokalnih proizvođača.

Čestitam i na izuzetnim gospodarskim rezultatima s tim da napominjem da se na njih jednako dobro naslanjaju i oni županijski. Zato nam ciljevi ostaju još bolja efikasnost javne uprave posebice za gospodarske projekte, ali i konstatno praćenje ulagača s ciljem ne samo da ostanu već i da prošire svoje proizvodne kapacitete.“ – rekao je župan Posavec i najavio pomoć Ministarstva gospodarstva i županije u izgradnji komunalne infrastrukturegospodarske zone.

“Ovakvo jedinstvo na svim razinama kakvo vi pokazujete u vođenju općine Sveti Martin na Muri bez ideoloških i stranačkih predznaka bi moralo postojati i na županijskoj pa i višim razinama jer to je jedini način i model kako možemo istinski uspjeti, a na zadovoljstvo svih naših ljudi.“ – zaključio je Posavec te iskoristio priliku i čestitao dobitnicima ovogodišnjih priznanja općine Sveti Martin na Muri.

Podijeljene i zahvalnice općine
Zahvalice Općine ove godine su dobili DVD Sveti Martin na Muri kao i DVD Lapšina za osobit i požrtvovan doprinos u obrani i zaštiti od ekstremnih oborina i opasnosti od poplava koje su prijetile ove godine. Također zahvalnicu su načelnik i predsjednik Općinskog vijeća uručili i velečasnom Ivanu Hercegu za doprinos na području vjerskog, socijalnog i društvenog života, ali i Željku Brezniku, postuhumno za doprinos u promicanju rekreativnog sporta osobit trud i entuzijazam u sportskom djelovanju, te Stanku Sedmaku zbog njegovog volonterskog i društvenog djelovanja i Ivanu Petermanecu, kroničaru općine.

S obzirom da je Sveti Martin na Muri progospodarski orijentirana općina, zahvalnice su ove godine dobili i lokalni poduzetnici CNC obrada d.o.o. te DIZ – CNC d.o.o. za poseban razvoj gospodarstva i širenju poduzetničkog duha te povećanja broja radih mjesta u općini.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved