Vinkovci
Velika prilika
18.11.2014. 6:29:33h
Vinkovci imaju potencijal biti uvršteni na listu svjetske baštine UNESCO-a
Za uspjeh je potreban kontinuirani kreativni pristup i prihvaćanje najviših standarda zaštite okoliša
novalic.mislav / flickr.com

Predstavnici Instituta za turizam iz Zagreba koji s Upravnim odjelom za kulturu i turizam Grada Vinkovaca, sudjeluju u izradi strategije Master plana razvoja turizma grada na Bosutu i Plana upravljanja povijesnom i kulturnom baštinom grada, kažu kako Vinkovci imaju potencijal biti uvršteni na listu svjetske baštine UNESCO-a i time bi postali prepoznatljivi i na svjetskoj razini. U sklopu izrade ovih dokumenata, održane su i dvije radionice na kojima je zaključeno kako je bogata kulturno-povijesna baština temelj pozicioniranja grada, ali ne smije biti jedini nositelj.

- Uspješnom korištenjem resursnog potencijala koji predstavlja kombinaciju interpretacije povijesti, kulture života i rada te ostalim elementima ponude zadovoljit će se potrebe turističke potražnje kontinentalne Hrvatske. Kulturni turizam, kreativni turizam, lov i gastronomija temelj su razvoja turizma u gradu, a za uspjeh je potreban kontinuirani kreativni pristup i prihvaćanje najviših standarda zaštite okoliša - rečeno je na radionici pri izradi strategije Master plana razvoja turizma.

Piše: Miroslav Flego

Wiki:
UNESCO - Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved