Karlovac
Obnova
19.11.2014. 6:41:58h
Radovi na Starom gradu - Dubovac kao kulturno i turističko odredište
Više od milijun eura uloženo je u Stari grad Dubovac u posljednjih desetak godina, zlatna vremena bila su do 2007. godine, kad je tvrđava dobila novo krovište, a izvedeni su i radovi na kulama.
Bearcro / wikipedia.org

Više od milijun eura uloženo je u Stari grad Dubovac u posljednjih desetak godina, zlatna vremena bila su do 2007. godine, kad je tvrđava dobila novo krovište, a izvedeni su i radovi na kulama. Grad Karlovac u suradnji s Ministarstvom turizma nastavlja s radovima u okviru financijskih mogućnosti, tako je ove godine uloženo nešto više od pola milijuna kuna.

Radovi na Starom gradu trebali bi biti završeni do kraja godine, a trenutno se izvodi građevinski dio, tako su uklonjeni zidovi u potkrovlju, kako bi dubovačka tvrđa bila dovedena u reprezentativno stanje za održavanje kulturnih i turističkih manifestacija.

Zahvaljujući fondu za turizam resornog Ministarstva povučena su sredstva za obnovu, radi se o 400 tisuća kuna, na što je grad dodao svojih 160 tisuća.

Podsjetimo kako se podno starog grada pojavilo i klizište koje se približilo zidinama, no za taj problem trenutno nema financijskih sredstava.

Inače i uređenje Starog grada dio je veće priče o razvoju destinacije, a osim što bi u prizemlju trebao biti ugostiteljski objekt, na 1. katu nalazio bi se svojevrsni informativni centar, a na 2. katu vjerojatno smještajni kapaciteti.

Piše: Nataša Lusavec Colarić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved