Opatija
Ugostitelji
20.11.2014. 7:32:24h
Ove nedjelje počinje 27. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a
Sve sudionike očekuju zanimljiva izlaganja i rasprave najviših predstavnika državnih tijela i stručnjaka o aktualnim temama iz turizma i ugostiteljstva.
amrufm / flickr.com

27. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a održat će se od 23. do 25. studenoga, u ”Milenij Grand hotelu 4 Opatijska cvijeta“. Pokrovitelj kongresa je Ministarstvo turizma, a domaćin Obrtnička komora Primorsko – goranske županije.

Kao i na prijašnjim kongresima, kroz stručna izlaganja razmotrit će se stanje ugostiteljske struke, posebice nakon ovogodišnje turističke sezone. Prezentirat će se rad Ceha u prošlom razdoblju, kao i aktualne i zanimljive novosti u poslovanju ugostitelja. Kroz radni dio Kongresa razmatrat će se teme od iznimne važnosti za ugostiteljsku struku, kao što su; rezultati turističke sezone 2014., primjena različitih stopa PDV-a u ugostiteljstvu, fiskalizacija – stvarna slika o sektoru, utjecaj statističkih podataka na percepciju sektora, zapošljavanje na povremenim poslovima u ugostiteljstvu, stvarni učinci inspekcijskih nadzora, obrazovanje i podizanje kvalitete u ugostiteljstvu i gastronomiji, kako s malim budžetom do većih prihoda koristeći mogućnosti digitalnog marketinga, upravljanje zadovoljstvom gostiju u turizmu i ugostiteljstvu, kao i druge teme u interesu struke. Ujedno, na početku Kongresa održat će se i panel na temu ugostiteljstvo danas kroz prizmu radnog i poreznog zakonodavstva i obrazovanja.

U panel diskusiji sudjelovati će Darko Lorencin, ministar turizma; Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava; predstavnik Ministarstva financija; predstavnik Ministarstva poduzetništva i obrta; predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta; Eduard Andrić, predsjednik Sindikata turizma i usluga Hrvatske; Ivan Šutalo, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih; Milivoj Gospić, ravnatelj Gospodarske škole iz Buja; Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore; Ante Mihić, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a i Mirela Lekić, Šefica Odjela za obrazovanje pri Hrvatskoj obrtničkoj komori

Kroz radni dio Kongresa razmatrat će se teme od iznimne važnosti za ugostiteljsku struku kao što su: rezultati turističke sezone 2014., primjena različitih stopa PDV-a u ugostiteljstvu, fiskalizacija – stvarna slika o sektoru, financiranje poslovnih projekata iz EU fondova, zapošljavanje na povremenim poslovima u ugostiteljstvu, obrazovanje i podizanje kvalitete u ugostiteljstvu i gastronomiji, mogućnosti digitalnog marketinga, upravljanje zadovoljstvom gostiju, kao i druge teme u interesu struke. Glavna rasprava o problematici u ugostiteljstvu, na kojoj će sudjelovati svi sudionici Kongresa, održat će se 24. studenoga u prijepodnevnim satima.

Piše: N. Cvjetović

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved