Bez kotačića
26.11.2014. 16:04:53h
U Veneciji razmišljaju da turistima zabrane kofere na kotačiće
Iritantno je od 0 do 24 slušati odzvanjanje kotačića po cijelom gradu za stanovnike Venecije.
Robert Montgomery / flickr.com

Iritantno je od 0 do 24 slušati odzvanjanje kotačića po cijelom gradu za stanovnike Venecije.
Jedna od najvećih turističkih destinacija Veneciji želi zabranit turistima kofere na kotačiće. Građani se bune kako posjetitelji stvaraju buku pa oni ne mogu spavati. Iritantno je od 0 do 24 slušati odzvanjanje kotačića po cijelom gradu za stanovnike Venecije. Pa je tako gradsko vijeće predložilo da umjesto „bučnih kofera" s plastičnim točkićima turisti svoju prtljagu nose u ruci. Osim što nije ugodno za uši plastični im kotačići stvaraju oštećenja na mramornim pločnicima. Kazna za prekršitelje bila bi 500 eura, prenosi AFP.

Zabrana bi mogla imati ozbiljne posljedice po turizam jer Veneciju dnevno posjeeti oko 60 tisuća gostiju, od kojih, naravno velika većina dolazi s putnim kovčezima.¸

Piše: Ante Dogan

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved