Biograd na moru
18.9.2013. 18:34:13h
Najduža štrudla u Biogradu
U Biogradu je danas najavljena manifestacija "Najduža štrudla" koja će se održati u subotu, 21. rujna s početkom u 19 sati u organizaciji Turističke zajednice grada Biograda na Moru i Grada Biograda na Moru.
mrkvos / flickr.com

U Biogradu je danas najavljena manifestacija "Najduža štrudla" koja će se održati u subotu, 21. rujna s početkom u 19 sati u organizaciji Turističke zajednice grada Biograda na Moru i Grada Biograda na Moru. Štrudla nadjevena višnjom maraskom zadarskog kraja dužine 1 200 metara s pravom se naziva najdužom. Težit će 1 700 kilograma, a za nadjev će biti potrebno iskoristiti tonu višanja. U pripremi ovog specijaliteta sudjelovat će 24 subjekta. Štrudla će biti prezentirana na stolovima koji će biti postavljeni na Biogradskoj rivi. Glavni cilj ovog gastronomskog spektakla je uživanje u deliciji, ali ima i vrlo bitan turistički značaj. Osim štrudli, posjetitelji će imati mogućnost kušati praline te napitke na bazi maraske. Uz dobru hranu, neizostavna je i zabava, a za istu će se pobrinuti klape koje će nastupati diljem rive te na za ovu prigodu postavljenim pozornicama. Snimit će se i milenijska fotografija kako bi poslala poruku cijelom svijetu da se iako je ljeto pri kraju, turistička sezona u srcu Jadrana nastavlja i dalje.

Piše: Nives Cukor

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved