Zagreb
Vino i ljubav
2.2.2014. 11:55:15h
Vino i ljubav na festivalu Hrvatska vinska cesta
Građani će u dva dana održavanja festivala na 600 metara kvadratnih izložbeno-prodajnog prostora upoznati stotinjak vinara
Goran Necin / flickr.com

''Hrvatska vinska cesta'' dvodnevni je novopokrenuti festival ljubavi i vina koji će 14. i 15. veljače 2014. na Trgu bana Jelačića po prvi puta okupiti isključivo hrvatske vinare uz predstavljanje vinskih cesta i promoviranje vinskog turizma u Hrvatskoj, koji objedinjuje proizvodnju i prodaju vina s turizmom. Manifestaciju zajednički organiziraju Udruga Vinska cesta grada Zagreba, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, a povezat će se s već poznatim projektom SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ.
Manifestacija ima gospodarski, kulturni i turistički značaj, a organizatori ''Hrvatske vinske priče'' priliku za hrvatska vina vide u posebnosti i prepoznatljivosti, u povezivanju lokalne gastronomije, te vina i turizma u cjeloviti turistički proizvod.

Građani će tijekom dva dana održavanja festivala ''Hrvatska vinska cesta'' na 600 metara kvadratnih izložbeno-prodajnog prostora na Trgu bana Jelačića upoznati stotinjak prepoznatljivih i uspješnih vinara iz cijele Hrvatske i kušati njihova vina.

Manifestaciji se pridružilo i Udruženje vinarstva koje djeluje pri HGK s brandom hrvatskih vina ''Vina Croatia – Vina Mosaica'', s prepoznatljivim i reprezentativnim vinarima iz četiri regije: Slavonija i Hrvatsko Podunavlje, Dalmacija, Istra i Bregovita Hrvatska.

Uz središnji program u šatoru na Trgu bana Jelačića, bogat program manifestacije odvijat će se na još dvije lokacije – u Hotelu Dubrovnik, te u Hrvatskoj kući. Tako će Udruga Vinska cesta Grada Zagreba u suradnji s Agronomskim fakultetom u Zagrebu u Hotelu Dubrovnik organizirati predavanje na temu ''Uloga autohtonih sorti vinove loze u razvoju vinarstva i vinskog turizma'', s kušaonom nekoliko sorti autohtonih hrvatskih vina. U Hrvatskoj kući, udruga WoW (Women on Wine) koja okuplja jake ženske snage vinarstva i objedinjuje enologinje, sommelierke i žene ljubiteljice vina, također će građanima održati nekoliko zanimljivih radionica.

Na samo Valentinovo, 14. veljače, Hrvatska kuća ponudit će znatiželjnicima i zaljubljenima i tzv. vinske izazove - vinski maraton za zaljubljene parove, a posjetitelji hrvatske kuće moći će naučiti koja se pravila poštuju pri sljubljivanju vina i hrane, i kušati zanimljive okuse prilikom sparivanja ''božanskog napitka'' kojim se vino smatra još od davnina, uz sir, čokoladu i tradicionalne hrvatske delicije. Festival ljubavi i vina ''Hrvatska vinska cesta'' trebao bi prerasti u tradicionalnu manifestaciju, a ovogodišnje, premijerno izdanje festivala okupit će velik broj zainteresiranih predstavnika medija iz svih krajeva hrvatske, te susjednih država koji će u sklopu festivala imati priliku i obići vinske ceste Zagrebačke županije.

Piše: R.I.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved