Suradnja
5.2.2014. 6:15:48h
Crna Gora i Hrvatska u Parizu predstavile zajedničku turističku ponudu
Predstavnici Crne Gore i Hrvatske predstavili su u utorak francuskim turoperatorima na radionici u Parizu zajedničku turističku ponudu i omogućili im direktan kontakt sa predstavnicima Dubrovačko-neretvanske županije i Crnogorskog primorja.
Moyan_Brenn / flickr.com

Predstavnici Crne Gore i Hrvatske predstavili su u utorak francuskim turoperatorima na radionici u Parizu zajedničku turističku ponudu i omogućili im direktan kontakt sa predstavnicima Dubrovačko-neretvanske županije i Crnogorskog primorja.

Pariz Crna Gora i Hrvatska u Parizu predstavile zajedničku turističku ponuduRadionica je održana u okviru projekta DIOD, koji se sprovodi u okviru IPA programa prekogranične saradnje Crne Gore i Hrvatske.
Na radionici su učestvovali francuski turoperatori i predstavnici turističkih agencija iz Crne Gore i Hrvatske iz oblasti avanturističkog turizma.
Kako je saopšteno iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, učesnike su pozdravili ambasadori Crne Gore i Hrvatske, Irena Radović i Ivo Goldstein i direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Parizu Marina Tomas Bilet.
Tomas Bilet je kazala da dobri susjedski odnosi dvije zemlje doprinose boljem razvoju turističkog proizvoda i njegovoj promociji u Francuskoj.
Projekat DIOD, koji je finansirala Evropska unija, predstavio je menadžer u NTOCG Emil Kukalj, koji je kazao da je jedan od osnovnih ciljeva projekta bolje ekonomsko povezivanje turističke privrede u prekograničnom području Crne Gore i Hrvatske, kao i poboljšanje uslova za razvoj zajedničkih turističkih proizvoda u oblasti avanturističkog turizma.
Iz Crne Gore su bili predstavnici MTO Travela, Montenegro Adventuresa, Adria DMC-a, Montenegro Holidaya i Kompas Montenegra.
Iz Hrvatske Elite Travela, Adventure Dubrovnika, Kompas Hrvatska, Aragaosa i Guliver Travela.
Na poslovnoj radionici su bili i predstavnici Montenegro Airlinesa i Croatia Airlinesa.
Projekat se sprovodi u okviru IPA programa prekogranične saradnje Crne Gore i Hrvatske, a partneri su Kancelarija programa Ujedinjenih nacija za razvoj Crne Gore i Hrvatska gorska služba spašavanja, u saradnji sa NTO CG, Gorskom službom spašavanja Crne Gore i Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijska komora Dubrovnik.
Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 498.960 eura, od čega Evropska unija finansira oko 419.840 eura. Projekat je počeo u februaru prošle godine, a trajaće do februara naredne.

Piše: S. P. 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved