Dubrovnik, Šibenik, Zadar
Dočeci
18.12.2014. 7:54:24h
Gdje za Novu: detaljni pregled organiziranih dočeka po dalmatinskim gradovima
Mladi će se u najluđoj noći vjerojatno odlučiti za doček na otvorenom, naravno, ako vrijeme ne podivlja i pokvari planove.
Morgan / flickr.com

Mladi će se u najluđoj noći vjerojatno odlučiti za doček na otvorenom, naravno, ako vrijeme ne “podivlja” i pokvari planove. U Splitu je to tradicionalni doček na Rivi, ove godine pod nazivom “Split za cili svit”, a u programu od 21 sat za dobru zabavu će se pobrinuti Zorica Kondža, Marijan Ban i Diktatori te Siniša Vuco. Točno u ponoć nebo iznad Splita osvijetlit će spektakularan vatromet.

Kao dio ovogodišnje manifestacije “Advent na Pjaci”, na tom popularnom trgu održat će se i popodnevni doček Nove godine u 15 sati. DJ će vjerojatno navečer nastaviti s glazbenim programom do sitnih sati, a jedna je ptičica “Slobodnoj Dalmaciji” došapnula kako bi Pjacu ovih dana mogao zabijeliti i - snijeg! U hotelu “Atrium” doček se priređuje na najvećem plesnom podiju u Splitu u salsa ritmu uz bend Face 2 face, plesne točke i DJ Paju. Cijena od 350 kuna po osobi podrazumijeva bogat švedski stol i pjenušac u ponoć. Ostala pića su dodatno prema konzumaciji uz posebne snižene cijene.

U “Hemingway” baru organizira se već tradicionalna Open bar Nova godina. Hrane i pića će biti koliko možete pojesti i popiti, najbolje domaće i strane hitove puštat će DJ. Ulaznice za sjedeća mjesta iznose 299, a za stajaća 199 kuna. U “Vanilli” je La boom novogodišnji party. DJ će puštati plesnu glazbu, a cijena upada s pićem dobrodošlice iznosi 50 kuna po osobi. Za mjesto za visokim stolom potrebno je izdvojiti 60, a za separe 70 kuna. U ponudi će biti i finger food. Caffe “Split” nudi all inclusive doček, švedski stol i besplatno piće cijelu noć, vatromet uz iznenađenja. Cijena od 299 do 349 kuna po osobi, dok se u “Gusara” Nova godina dočekuje uz Izgubljenu generaciju Damira Duplančića.

“Rusulica” nudi tamburašku i romsku glazba uživo, hrana i piće uključeni su u cijenu od 500 kuna. Caffe bar “Periska” na Mažuranićevu šetalištu, popularno okupljalište studenata Pravnog fakulteta, u najluđoj noći nudi zabavu uz DJ-a, karaoke, koktel dobrodošlice, zakusku i šampanjac u ponoć. Ulaznice se prodaju po iznosu od 40 kuna, a iz “Periske” jamče besplatan parking i standardne cijene pića.

U “Bokeriji” goste očekuje tematski party. Prema najavama, atmosfera će biti opuštena i ugodna, a hrana ukusna. Svatko tko rezervira mjesto na ulasku će dobiti i košaricu s rekvizitima za spektakularan dočak, a za glazbu je zadužen DJ. U Casinu Lav održat će se koncert Zlatka Pejakovića, cijena od 250 kuna uključuje i hladni buffet i aperitiv dobrodošlice, potrebna je rezervacija. U restoranu “Re di mare” u najluđoj noći nudi se bogati švedski stol u više sljedova, a svaki stol dobit će bocu vina gratis. Cijena je 380 kuna. U “Bajamontiju” doček Nove je uz Pop art bend i novogodišnji menu, te promotivne cijene šampanjca i žestokih pića. Butelja vina 0,75 uključena u cijenu za dvije osobe. Cijena je 550 kuna.

Bit će toga, dakako, još, u dva tjedna koliko je ostalo do kraja ove i početka 2015. godineće se obogatiti ponuda iz koje će mladi Splićani moći probrati zabavu po vlastitom ukusu (i džepu).

Dubrovnik

Doček 2015. u Dubrovniku je kao uvijek najatraktivniji na Stradunu, koji svake godine okuplja oko deset tisuća ljudi. Glavna zvijezda dočeka je Tony Cetinski koji 31. prosinca nastupa dva puta u jednom danu: prvo će na Silvestrovo nastupiti ujutro na dočeku Dječje nove godine, a navečer na središnjem ispraćaju Stare godine. Uz njega će nastupati Petar Dragojević uz prateći sastav, kao i Silente – mlada dubrovačka grupa koja se sve poznatija na hrvatskoj glazbenoj sceni. Program Dočeka Nove godine na Stradunu završava večernjim koncertom uvijek omiljenih klapa, pa će lijepim klapskim skladbama početak Nove 2015. uljepšati Klapa sv. Juraj i Klapa Cambi.

Oni koji se odluče za doček na zatvorenom uputit će se u Culture Club Revelin gdje je organiziran Novogodišnji maraton. Wonderland je ime zabave kojom se u Revelinu ulazi u 2015. Kroz novogodišnju noć izmjenjivat će se čak 5 Dj-eva, saksofonist Sax Blaster aka Željko Barač, a cijeli spektakl upotpunit će gosti popularnog scensko glazbenog showa La Fieste: akrobati, zabavljačice s Ibize, senzualna violinistica Amadeea, led roboti i DJ Daisy. Prvi dan Nove godine nastupa DJ Tomcraft, proslavljeni njemački DJ i tvorac jednog od najslušanijih hitova Loneliness. Zabava ne prestaje, tako da u petak, 2. siječnja, u Revelin ponovno dolazi kraljica estrade – Severina, za čiji se prošli nastup tražila karta više. U subotu, za kraj Novogodišnjeg maratona, nastupa Dino Merlin.

Kao i svake godine, velik broj mladih se organizira i nalazi prostore za novogodišnje proslave, a obično se radi o kafićima čiji najam iznenada skoči u najveselijoj noći u godini.

Šibenik

Blagdanski zabavni program u Šibeniku promijenio je konture u odnosu na prošlu godinu. Prije svega novogodišnji. I dok su 20I3. godine organizatori posegnuli za (mladim) domaćim snagama, ove su se godine odlučili za (provjerene) izvođače “sa strane”, bend koji će uvesti Šibenčane u novu, 20I5. godinu, dolazi iz Bosne i Hercegovine, riječ je o grupi “Dubioza kolektiv”. Oni će na pozornicu kročiti nakon zagrebačkog “Elementala”, hip-hop sastava koji će otvoriti svirku na glavnoj šibenskoj novogodišnjoj pozornici.

No, zabave u Šibeniku definitivno neće faliti ni u danima prije najluđe noći u godini. Pobrinuli su se za to gradski klubovi i kafići, premda dio njih još uvijek nema definiran program. Šibenski blagdanski vodič za zabavu izgleda ovako: 24. prosinca - Tamburaški sastav Ringišpil (Inside night club), DJ MladenE (Point bar), Grupa Bagatini (caffe bar Domald); 25. prosinca - Željko Bebek (Inside night club); 26. prosinca - Grupa Čarobnjaci (Point bar); Grupa Fenix (caffe bar Domald), Zlatan i band (caffe bar Enigma); 27. prosinca - Nas quatros (Inside night club), Klapa Babalubam (Point bar), Grupa Twist off (caffe bar Enigma), Live music night (caffe & wine bar Petar Kreąimir IV.), Festival elektroničke glazbe NOX; 31. prosinca, doček Nove godine - Elemental, Dubioza kolektiv, Ti Ritu Piri Pip (glavna pozornica u Docu), Čarobnjaci, Kost i koža (pozornica na peškariji), DJ Stipe (caffe bar Domald), DJ MladenE (Point bar).

Zadar

Mladim Zadranima za proslavu ove Nove godine nudi se nekoliko uobičajenih i jedan neuobičajeni program. U ove prve spada doček koji organiziraju klubovi po gradu te noćni đir po Poluotoku gdje Grad Zadar i Turistička zajednica grada Zadra organiziraju doček istovremeno na više mjesta unutar povijesne jezgre.

Kako bi privukli što raznolikiju publiku po Poluotoku je planiran nastup raznih izvođača i bendova, a posjetitelji će moći birati ili prošetati se između više pozornica koje će biti postavljene na Narodnom trgu, u Varoši, na Forumu te na Kalelargi. Nastupat će više domaćih izvođača i umjetnika, među kojima su Ivana Radovniković, Postolar Tripper, Zd Express, Black Coffee i Martine Thomas za ljubitelje jazza, a DJ-i će biti zaduženi za plesnu glazbu s mix pultova zajedno uz još nekoliko bandova za zagrijavanje atmosfere.

Neobičan program i priliku Zadranima da “polude“ nedaleko od svog dnevnog boravka nude Neno Stojaković i njegova ekipa koji na Višnjiku organiziraju “Katastrofalno vjenčanje.” U Maloj dvorani ŠC Višnjik, na naizgled uobičajenom vjenčanju, doći će do sukoba između mladoženje i mlade zbog razilaženja u izboru glazbe. Naravno, vjenčanje će se pretvoriti u katastrofu. “Katastrofalno vjenčanje” počinje u 21 sat u Maloj dvorani ŠC Višnjik. Za provjereno dobru zabavu odabrani su Rockatansky band i dva DJ-a, a na ovoj gradskoj zabavi očekuje se između 500 i 600 posjetitelja.

Piše: Tihana Marović, Tena Vukušić, Ivana Smilović,
Petar Mikulčin i I Ivana Vvučetič Škrbić

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved