Zagreb
Advent u Zagrebu
28.12.2014. 14:38:03h
Centar grada vrvi životom, svi su oduševljeni Adventom
Zagreb je pun građana koji uživaju u blagdanskim događanjima. a najpopularnije je klizanje na Tomislavcu
Reel Ministry / flickr.com

Za Božić je 8-godišnja Nola dobila igračku, a njezina mlađa sestra Buga torbu koju je već jučer odlučila ponijeti u šetnju. Djevojčice su s roditeljima Lidijom i Vladom Krajinovićem Štefanje provele na zagrebačkom Adventu, baš kao i mnogi drugi građani koji su dan odlučili iskoristiti za šetnju centrom.

–Čuli smo da je jako lijepo, pa smo došli provjeriti kakva je ponuda i zbilja je ovo najbolja godina do sada - poručila je Lidija Krajinović kojoj je najoriginalnije Fuliranje kod uspinjače. Djevojčice je pak osvojio Ledeni park na Tomislavcu gdje su strpljivo u redu čekale ulaznice.

Na klizanje je prijateljicu iz Nizozemske jučer dovela i gimnazijalka Monika Miloš, koja će zimske praznike iskoristiti da češće dođe na Trg kralja Tomislava gdje građani do 18. siječnja mogu uživati u klizanju, ali u kuhanom vinu, fritulama, kobasama i drugim delicijama.

Na Zrinjevcu, gdje Advent pak traje do 1. siječnja, građani su i na Štefanje kupovali razne rukotvorine, a prodavači se slažu da je potražnja i dalje odlična.

–Radili smo i na Božić, ali tek od 17 sati, tako da smo prije toga uživali s obitelji. Pretjerala sam u svemu kao i svake godine, a posebice u domaćim kolačima – govori Marinka Svjetličić koja prodaje nakit, šalice i ručno rađene kuglice.

Iako je program na Trgu bana Jelačića već završio, za građane će šator biti otvoren do 5. siječnja. Također, sve do 6. siječnja božićni će vlakić širiti blagdanski ugođaj po centru grada, a u njemu se mogu besplatno provozati baš svi.

Do 31. prosinca traje program na Trgu Europe i Fuliranje kod uspinjače, a dan kasnije zatvara se sajam u Gajevoj i Bogovićevoj ulici.

Piše: Stela Lechpammer

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved