Čačinci
7.10.2013. 15:14:12h
Prvi sajam čačinačkih suvenira, tradicionalnih kolača i pića
ČAČINCI - U organizaciji Turističke zajednice i KUD-a Čačinci, a pod pokroviteljstvom Općine Čačinci, u središtu mjesta održana ja prva manifestacija “Za bakinim stolom”.
/ glas-slavonije.hr

ČAČINCI - U organizaciji Turističke zajednice i KUD-a Čačinci, a pod pokroviteljstvom Općine Čačinci, u središtu mjesta održana ja prva manifestacija “Za bakinim stolom”. Riječ je o sajmu suvenira, tradicionalnih kolača i pića te mnogih drugih proizvoda isključivo čačinačkih proizvođača, u što je uklopljena humanitarna akcija.
- Sajam je bio izložbeno-prodajnog karaktera, a u njegovoj ponudi našlo se niz autohtonih, ručno rađenih suvenira temeljenih na motivima tradicijske baštine te tradicionalni kolači kakve su pravile naše bake. Sudjelovali su izlagači s područja općine Čačinci, a golem je trud uložila naša Osnovna škola “Antun Gustav Matoš”. Njezini su učenici, zajedno sa svojim bakama, ispekli velik broj kolača za humanitarnu akciju i sami ih prodavali što na sajmu, što hodajući po središtu Čačinaca ne bi li skupili što više novca. U cijeloj ovoj priči spojili smo valorizaciju kulturne baštine našeg kraja i prepoznatljivost mjeseca listopada - Dane kruha. Drago mi je da su se razni proizvođači iz našeg mjesta odazvali i pokazali velik broj tradicijskih obrta i zanata, odnosno svega onoga što je nekada činilo naše Čačince – kaže direktorica TZ ureda Čačinci Ana Štefičar, koja je osmislila projekt.
Sajam je pokazao kako ovo malo slavonsko mjesto ima potencijal da postane jedna od najzapaženijih turističkih lokacije regije.
- Manifestacija ima veliku budućnost. Ovo je samo početak razvoja našeg turizma, imamo mnogo ideja koje će podržati Općina, a siguran sam i Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica – optimističan je predsjednik TZ-a Čačinci i načelnik općine, Mirko Mališ.
Sajam “Za bakinim stolom” ponudio je uistinu sve, od pletenih košara, drvenih suvenira, “hekleraja”, kolača, pekmeza, vina, medice... Humanitarna akcija više je nego uspjela, a sav prihod ide Čačinčanima kojima je pomoć najpotrebnija.

Piše: Vladimir Grgurić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved