Obnova špilje
20.1.2015. 6:07:31h
U Veternicu ugrađuju novu rasvjetu, infopultove...
Ovo je samo jedan od niza projekata koji će se realizirati u ovoj i sljedećoj godini
R Arno / flickr.com

Uređenje i obnova urbane opreme na platou ispred planinarskog doma Glavica, obnova dijela postojeće pristupne staze, montaža signalizacije i interpretacijskih ploča uz pristupne putove domu, gradnja informativnog kioska na platou ispred špilje Veternice, zamjena elektroinstalacija i rasvjete, ugradnja sustava videonadzora, detektiranja pokreta, audiosustava te sustava upravljanja ugrađenim elementima u špilji Veternici prvi su radovi na poboljšanju održivog turizma na Medvednici otkad je prošli mjesec taj park prirode dobio europski certifikat upravo za tu granu turizma. Natječaj za izvođenje radova obnove posjetiteljske strukture špilje Veternice raspisalo je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, rok za podnošenje ponuda je do 14. veljače, a nakon toga trebali bi početi radovi.

– Republika Hrvatska primila je zajam od Međunarodne banke za obnovu i razvoj za financiranje Projekta integracije u EU Natura 2000 i namjerava dio sredstava iskoristiti za pokrivanje troškova obnove špilje – objasnili su u Ministarstvu, dok je ravnateljica PP Medvednica Snježana Malić-Limari rekla kako je to samo jedan od niza projekata koji će se realizirati u ovoj i sljedećoj godini. Kako je ispričala Malić-Limari, Veternica je za obnovu bila u planu i prije dobivanja samog certifikata za održivi razvoj, a sljedeća veća obnova bit će ona koja čeka Medvedgrad.

– To je plan za sljedeću godinu, a idućih pet, na što smo se obvezali i strategijom zbog koje smo dobili certifikat, ostvarit ćemo, nadamo se, mnogo – najavila je ravnateljica PP Medvednice.

Piše: Mateja Šobak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved