Čakovec
Najbolji restoran
20.11.2013. 17:38:30h
Restoranu Kristal uručeno priznanje za najbolji restoran Međimurja
Priznanje za najbolji restoran u akciji tjednika Međimurske novine - Gastro patrola 2013. u sklopu projekta Bajkoviti okusi Turističke zajednice Međimurske županije u ponedjeljak je uručeno Restoranu KRISTAL Čakovec.
/ emedjimurje.hr

Priznanje za najbolji restoran u akciji tjednika Međimurske novine - Gastro patrola 2013. u sklopu projekta Bajkoviti okusi Turističke zajednice Međimurske županije u ponedjeljak je uručeno Restoranu KRISTAL Čakovec. Vlasnicima Branku i Janji Blešć uručili su ga Sandra Herman, zamjenica međimurskog župana, te dopredsjednica Turističke zajednice Međimurske županije i Tomislav Novak, direktor tvrtke Media novine, izdavač tjednika Međimurske novine.

Gastro patrola u sastavu: profesor i mentor Dragutin Bajsić u Srednjoj škole Prelog, profesorica, mentorica i vrsna enologinja Vesna Stunković u Gospodarskoj školi Čakovec i njihov novinar Stjepan Mesarić, ove godine obišla je 10 ugostiteljskih objekata u Međimurju i ocijenila njihove restorane. Obišli su restorane koji nisu bili obuhvaćeni u lanjskoj prvoj Gastropatroli, i to u više navrata, skupno i pojedinačno, kako bi stekli što objektivniji uvid u ponudu, način posluživanja te izgled i stanje same građevine i njezine unutrašnjosti.

Deset međimurskih restorana žiri je ocijenio po 13 kriterija (Osoblje – propisana radna odjeća i obuća; Radni prostor (čistoća, urednost, osvijetljenost, prozračnost); Sanitarni čvor; Preporuka konobara (uz jelovnik); Posluživanje jela – stručnost; Diskretnost; Ljubaznost; Vrijeme od narudžbe do posluživanja; Izgled jela; Okus jela; Jelovnik – zastupljenost regionalne i nacionalne kuhinje; Vinska karta – zastupljenost međimurskih i Izbor vina u Vinskoj karti od suhih do slatkih.

Na kraju akcije pobjedu je odnio Kristal Čakovec s 383 boda, ispred Rustice (362 boda) Čakovec i Kneje Mali Mihaljevec (360 bodova). Odmah do njih smjestio se Barok Čakovec, a slijede: Royal Vratišinec, Panorama Prelog, Ilonka Mursko Središće, Martin Nedelišće, Golf Donji Vidovec i Cuvee Štrigova.

Zamjenica župana Sandra Herman naglasila je kako je ovaj projekt, kao i drugi koje provodi Turistička zajednica Međimurske županije, uz podršku Županije u cilju afirmacije međimurskog turizma i ugostiteljstva, jer ocjenjuju se dobri međimurski restorani. Najbolji od njih ove godine – Kristal bio je malo bolji od drugih u datom trenutku i završio je na vrhu.

U ime Kristala, vlasnik Branko Blešć, zahvalio se na priznanju te rekao kako mu je ono poticaj za još kvalitetniji rad njegovog restorana, "jer uvijek se može bolje".

U ime članova Gastro patrole na završnoj svečanosti ocjenu viđena dao je Josip Bajsić, koji je izrekao dobre riječi o Kristalu, ali i međimurkom ugostiteljstvu, koje je sve bolje, zahvaljujući između ostaloga Gastro patroli. Posebice je naglasak dao na povratne reakcije ugostitelja, koji su primjedbe koje su date primjerice u prošloj godini kod ugostitelja "primljene na znanje" i da se odmah prionulo k njihovom otklanjanju.

- Cilj akcije je da se pohvali ono što je dobro, ali i poboljša ono što nije dobro u posjećenim restoranima, da se potakne njihova međusobna kompetitivnost u težnji prema što većoj izvrsnosti itd. Najvažniji pak je da se u danima, mjesecima i godinama koje slijede u Međimurju profilira zbog zadovoljstva gastrodoživljajem što više sjajnih restorana, da danas - sutra k nama dolaze gosti i turisti ne samo zbog čisto turističkog posjeta našem kraju, nego baš ciljano, nekom od restorana, pa da ostanu zbog toga još koji dan dulje - poručio je direktor Media novina Tomislav Novak i naglasio kako je osnovna svrha i cilj Gastro patrole doprinijeti kvaliteti ugostiteljske i turističke ponude u Međimurju.

Zahvalio je svima na sudjelovanju, pokroviteljima i sponzorima na potpori i najavio da se akcija nastavlja sljedeće godine. Svečanosti su nazočili vlasnici restorana koji su ocjenjivani, kao i vlasnik lanjskog pobjednika Restorana Lovački dvori Marijan Martinjaš, direktorica Turističkog ureda Grada Čakovca Ivana Maltar, tajnik TZ Međimurske županije Rudi Grula te predstavnici najuglednijih medija.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved