Valentinovo
Ne komercijalno Valentinovo?
6.2.2015. 5:20:00h
Simbolika ljubavi u idiličnom selu Hrvatskog zagorja - selo Valentinovo
Ako se odlučite vjenčati u Bežancu, na vašem će vjenčanom listu pisati da ste zavjete razmijenili u Valentinovu.
Michael Gil / flickr.com

U sjeverozapadnom dijelu Hrvatskog zagorja, tik do Pregrade, smjestilo se selo romantična imena – Valentinovo.

Na samom ulazu u selo dvorac je Bežanec, sada preuređen u turistički objekt. Ako se odlučite vjenčati u Bežancu, na vašem će vjenčanom listu pisati da ste zavjete razmijenili u Valentinovu.

Ako još k tome to učinite na Dan zaljubljenih, Valentinovo, ima li boljeg zaloga za dugu i harmoničnu ljubav. Zato u najromantičnijem hrvatskom selu njegovih stotinjak mještana tvrdi da su svi bračni parovi u selu vječno zaljubljeni. Romantiku potiče i atmosfera sela u kojemu vlada tišina i sklad, koji tek povremeno prekine glasanje pravih, krupnih zagorskih purana i kokica.

Osim ljubavi koju osjećaju prema partnerima i obitelji, Valentinčani obožavaju i svoje kleti i vinograde. I dok vječno zaljubljeni mještani uživaju u finim sortnim vinima tipa traminac i silvanac, najljepši pogled puca na zalazak sunca na pitome zagorske brege, a čarolija ljubavi rađa se uvijek iznova.

Piše: Debi Živčić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved