Zadar
Ispod standarda
11.2.2015. 5:34:45h
Turistička ponuda Zadra nije udovoljila zahtjevima ScandJetovih putnika
Predsjednik uprave švedsko-hrvatskog turoperatera ScandJeta, Saša Đaković, izjavio je 14. svibnja 2012. godine da je "Zadar njihova novootkrivena ljubav".
(aeropagitica) / wikipedia.org

Predsjednik uprave švedsko-hrvatskog turoperatera ScandJeta, Saša Đaković, izjavio je 14. svibnja 2012. godine da je "Zadar njihova novootkrivena ljubav". Zbog brojke od dovezenih 29.112 turista u prošloj godini u Zračnu luku Zadar, ta ljubav bila je itekako uzajamna. Đaković je tada, povodom dolaska prvih turista ovim čarterom u Zadar, izjavio kako "vjeruju da će trajati i širiti se", međutim nakon nepune tri godine "novootkrivene ljubavi", već pakuju kofere i napuštaju Zadar.

Mnogo je stoga špekulacija oko njihova odlaska u novoosnovanu bazu u Rijeci, no ono o čemu se najčešće govori nezadovoljstvo je hotelskom ponudom u Zadru. ScandJet je navodno procijenio kako turistička ponuda Zadarske županije nikako ne udovoljava zahtjevima njihovih turista, te su odlučili okrenuti se daleko bogatijem tržištu. A to je Rijeka u kojoj će biti nova baza ovog avioprijevoznika, obzirom da su im blizu otoci koji najviše privlače Skandinavce, a to su Lošinj, Cres i Krk.

Na Krku će biti stacionirana njihova nova zrakoplovna kompanija, Limitless Airways, čime Skandinavcima omogućuju još bolju povezanost s ovim dijelom Hrvatske. Goste su već dovozili na kvarnerske otoke čija im se ponuda očito više dopala nego zadarska.

Iako se u Zračnoj luci Zadar zasad tješe turistima iz Kine, jasno je da će ScandJetov odlazak prouzročiti određenu štetu turizmu naše županije. Direktorica Zračne luke Zadar, naime, ovih dana u Kini pokušava osigurati ugovor za dolazak njihovih turista u Zadar, međutim već ima prigovora kako su Kinezi vrlo loši potrošači i kako je doista bilo važno zadržati Skandinavce.

Zamjenik predsjednika Turističkog vijeća grada Zadra Dražen Grgurović i osobno poznaje predsjednika uprave ScandJeta, Sašu Đakovića te je s njim u Zadru imao više razgovora, te kaže kako su nagađanja da se u cijelu priču uplela i politika to oštro demantira. Razlog je kaže, čisto poslovne prirode.

- Jedini razlog zbog kojega je ScandJet otišao je masovni turizam koji nam je ostavio ovakve hotele, a ne nikakva politika! Zadar je u socijalizmu, uz Split i Šibenik, određen kao jedno od središta masovnog turizma i zato nemamo dovoljno atraktivnih hotela za bolju turističku klijentelu. Što se tiče gospodina Đakovića, više sam puta razgovarao s njim i mogu reći da nije u pitanju nezadovoljstvo suradnjom sa Zadrom ili Zračnom lukom, jer u tim razgovorima Đaković nikad nije imao pritužbi na Zadar - kaže Grgurović.

Piše: Marina Mlakić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved